Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσυνδέονται οι κυρώσεις στην Ρωσία, από την κατάληψη εδαφών – Καταστράφηκε το 50% των όπλων της Ουκρανίας

Αποσυνδέονται οι κυρώσεις στην Ρωσία, από την κατάληψη εδαφών – Καταστράφηκε το 50% των όπλων της Ουκρανίας
Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία δεν συνδέει τις εδαφικές διεκδικήσεις με τις κυρώσεις αλλά προτεραιότητα είναι η ειρηνευτική συμφωνία…

Σε μια σημαντική διαφοροποίηση ως προς την στρατηγική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας προέβη ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz τονίζοντας ότι «οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα αρθούν εάν δεν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας»…
Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία δεν συνδέει τις εδαφικές διεκδικήσεις με τις κυρώσεις αλλά προτεραιότητα είναι η ειρηνευτική συμφωνία…
Βέβαια οι ευρωπαίοι ηγέτες που βρέθηκαν στην Ουκρανία δηλαδή Macron (Γαλλία), Scholz (Γερμανία), Draghi (Ιταλία) άλλα ανέφεραν ότι δηλαδή δεν μπορούν να απαιτήσουν από την Ουκρανία να αποδεχθεί παραχώρηση εδαφών της…
Μπορεί οι αμερικανοί να σχεδιάζουν περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε να τις προκαλέσουν μεγαλύτερο οικονομικό πόνο αλλά στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι δεν θα εγκαταλείψουν τα εδάφη που κατέλαβαν στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα άρει τα αντιρωσικά περιοριστικά μέτρα έως ότου η Ρωσία καταλήξει σε μια αμοιβαία αποδεκτή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία ανέφερε ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz

«Οι κυρώσεις που έχουμε επιβάλει δεν θα αρθούν έως ότου επιτευχθεί μια δίκαιη συμφωνία με την Ουκρανία.
Και τι είδους συμφωνία, από την άποψη της Ουκρανίας, θα είναι δίκαιη, αυτό μπορεί να καθοριστεί μόνο από την ίδια την Ουκρανία.
Κανείς στην Ευρώπη δεν μπορεί και δεν σκοπεύει να υπαγορεύσει στους Ουκρανούς τι θα κάνουν»

Καταστράφηκε το 50% των οπλικών συστημάτων της Ουκρανίας

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν βαρύ οπλισμό, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS).
Ο Ουκρανός υφυπουργός και ο Διοικητής Επιμελητείας της Χερσαίας Δύναμης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται εκατοντάδες συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού και τανκς, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί απώλειες έως 50% των ενεργών τους οπλικών συστημάτων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη δεσμεύσει περίπου 330.000 στρατιώτες στην εισβολή τους στην Ουκρανία χωρίς να πραγματοποιήσουν μερική ή πλήρη κινητοποίηση στη Ρωσία.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Κύριων Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksiy Gromov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ομαδοποίησαν 150.000 στρατιώτες σε τακτικές ομάδες τάγματος (BTGs) και άλλους σχηματισμούς.
Επίσης σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δέσμευσαν περισσότερους από 80.000 στρατιώτες εφέδρους, έως και 7.000 έφεδρους της Εφεδρικής Ρωσικής Μάχης Στρατού (BARS-2021), έως και 18.000 μέλη της Ρωσικής Εθνοφρουράς (Rosguardia) και έως και 8.000 στρατιώτες από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν χερσαίες επιθέσεις στο Severodonetsk και σε οικισμούς κατά μήκος των ουκρανικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας (GLOC) προς το Lysychansk.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν λειτουργούν πλέον ως συγκεκριμένες τακτικές ομάδες τάγματος (BTG).

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Slovyansk, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν αντεπιθέσεις δυτικά του Izyum.

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συμμετείχαν σε συγκρούσεις βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv, αν και κανένα σημαντικό έδαφος δεν άλλαξε χέρια.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να οχυρώνουν θέσεις υποστήριξης στη βορειοδυτική περιφέρεια της Kherson, πιθανότατα εν αναμονή ουκρανικών αντεπιθέσεων στην περιοχή.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα σε επιχειρήσεις για τη διακοπή των ουκρανικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας (GLOC) προς το Lysychansk από διάφορες κατευθύνσεις.
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής Valeryi Zalyzhnyi είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ταυτόχρονα επιθέσεις στο Donbass σε 9 διαφορετικές κατευθύνσεις: Popasna - Komyshuvakha, Popasna - Mykolaivka , Popasna - Berestove, Bohorodychne - Slovyansk, Izyum - Slovyansk, Popasna - Svitlodarsk, Severodonetsk - Lysychansk, Severodonetsk - Metolkine και Komushuvakha - Toshkivka.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Βασικών Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksiy Gromov σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διασπόνται σε μικρότερα στοιχεία (ομάδες επίθεσης σε μέγεθος διμοιρίας) αντί για πλήρεις τακτικές ομάδες τάγματος (BTGs) για επιθετικές επιχειρήσεις.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις δεν διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις τη νύχτα.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις στο Severodonetsk και ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Βασικών Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksiy Gromov ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις στο Severodonetsk ενώ οι ρωσικές επιχειρήσεις για την κατάληψη του Metolkine και της Syrotyne, ακριβώς νοτιοανατολικά του Severodonetsk βρίσκουν αντιστάσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα σκοπεύουν να καταλάβουν το Metolkine και το Syvrotyne, αντί να επικεντρωθούν αυστηρά στο Severodonetsk, για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη δυτική όχθη του ποταμού Siverskyi και να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην ανατολική όχθη του ποταμού.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν αρκετές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης προς το Severodonetsk παρά την καταστροφή τεσσάρων γεφυρών.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) Leonid Pasechnik δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το έδαφος του χημικού εργοστασίου Azot, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στα ουκρανικά GLOC γύρω από την Popasna στις 16 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο Berestove, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut - Lysychansk.
Ο Ρώσος στρατιωτικός δημοσιογράφος Yevgeniy Poddubnyi ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν απροσδιόριστα τμήματα κατά μήκος του T1302 και έχουν απομονώσει τη μεταφορά ουκρανικών οπλικών συστημάτων από το Bakhmut.
Πηγές στην Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DNR) ισχυρίστηκε ότι είχε τον έλεγχο των Novoluhanske, Luhanske, Rozsadky και Shakhtarsk, νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk και προχώρησαν σε προέλαση νοτιοανατολικά του Izyum.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να καταλάβουν την Dolyna (στον αυτοκινητόδρομο Ε40 προς Slovyansk) και υποχώρησαν σε θέσεις που κατείχαν προηγουμένως.
Το γεωγραφικό υλικό δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να στοχεύουν βαρύ ρωσικό πυροβολικό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να επαναλάβουν τις αντεπιθέσεις δυτικά του Izyum.
Το φιλορωσικό κανάλι στο Telegram, το Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δημιούργησαν μια πλωτή γέφυρα πάνω από τον ποταμό Siverskyi, περίπου 26 χιλιόμετρα δυτικά του Izyum, στις 15 Ιουνίου
Τα συνεχιζόμενα πυρά του ρωσικού πυροβολικού δυτικά και βορειοδυτικά του Izyum είναι επίσης πιθανόν δείκτης των ουκρανικών αντεπιθέσεων στην περιοχή.

Νότιος Άξονας στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να οχυρώνουν τις εναλλακτικές θέσεις στις περιφέρειες Kherson και Mykolaiv, πιθανότατα ως απάντηση στις τοπικές αντεπιθέσεις της Ουκρανίας.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι στοιχεία Μηχανικού των ρώσων βελτίωσαν τις αμυντικές θέσεις γύρω από το Bezvodne και την Ishchenka, ακριβώς νοτιοανατολικά της αμφισβητούμενης πόλης Davydiv Brid.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Κύριων Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksiy Gromov σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσυναρμολογούν επίσης δομές άρδευσης από σκυρόδεμα στην περιφέρεια Kherson για να κρύψουν το βαρύ πυροβολικό από τα ουκρανικά χτυπήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν θέσεις της Ουκρανίας στα σύνορα της Περιφέρειας Kherson και Mykolaiv και Kherson και Dnipropetrovsk, πιθανότατα σε μια απόπειρα να εμποδίσουν την ουκρανική προέλαση.
Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής και Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας της Οδησσού, Serhiy Bratchuk, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν απροσδιόριστες επιτυχίες στον Νότιο Άξονα.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να πραγματοποίησαν επιθέσεις σε οικισμούς στην ανατολική περιφέρεια της Zaporizhia.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξάλειψαν μια ρωσική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης που δρούσε στα σύνορα Zaporizhia στις 16 Ιουνίου.
cc1_9.png

cc2_9.png
cc3_8.png

cc4_1.jpg

cc5_8.png
cc6_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης