Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βρετανία ενέκρινε την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ - Θα δικαστεί για κατασκοπεία

H Βρετανία ενέκρινε την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ - Θα δικαστεί για κατασκοπεία
Τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν διαπίστωσαν ότι η έκδοση θα ήταν ασυμβίβαστη με τα ανθρώπινα δικαιώματά του
Σχετικά Άρθρα
Την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange στις ΗΠΑ, ενέκρινε το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου καταζητείται για τη δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων.
Έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, η βρετανική δικαιοσύνη έδωσε επίσημα πράσινο φως την 20ή Απριλίου για την έκδοση του 50χρονου Αυστραλού στις αμερικανικές αρχές.
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Priti Patel αναμενόταν να αποφασίσει εάν θα υπογράψει την εντολή έκδοσης.
«Στις 17 Ιουνίου, μετά από εξέταση διατάχθηκε η έκδοση του κ. Julian Assange στις ΗΠΑ.
Ο κ. Julian Assange διατηρεί το κανονικό δικαίωμα προσφυγής των 14 ημερών», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Σε αυτή την περίπτωση, τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν διαπίστωσαν ότι θα ήταν καταπιεστικό, άδικο ή κατάχρηση της διαδικασίας η έκδοση του Julian Assange.
Ούτε διαπίστωσαν ότι η έκδοση θα ήταν ασυμβίβαστη με τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του σε δίκαιη δίκη και στην ελευθερία της έκφρασης, και ότι ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ θα τυγχάνει της κατάλληλης μεταχείρισης, μεταξύ άλλων σε σχέση με την υγεία του».

Θα δικαστεί για κατασκοπεία

Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να τον δικάσουν για «κατασκοπεία» εξαιτίας της δημοσιοποίησης 700.000 εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ, κυρίως για τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Αν καταδικαστεί, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 175 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης