Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 200 μ.β. έως αρχές 2023 προανήγγειλε ο Knot

Αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 200 μ.β. έως αρχές 2023 προανήγγειλε ο Knot
Η συνολική αύξηση των 2 ποσοστιαίων μονάδων θα πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες έως τις αρχές του 2023
Σχετικά Άρθρα
Διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, εάν επιδεινωθούν περαιτέρω οι πληθωριστικές πιέσεις, προανήγγειλε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Klaas Knot.
Σύμφωνα με τον Ολλανδό κεντρικό τραπεζίτη, η συνολική αύξηση των 2 ποσοστιαίων μονάδων θα πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες έως τις αρχές του 2023.
Σε συνέντευξή του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR την Παρασκευή, ο αξιωματούχος τόνισε ότι η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε αρκετές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, εάν ο πληθωρισμός εξακολουθήσει να αυξάνεται.
Η ΕΚΤ προανήγγειλε ότι θα αυξήσει τα βασικά επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και θα ακολουθήσει διπλάσια αύξηση τον Σεπτέμβριο, κατά 50 μ.β. εάν δεν αποκλιμακωθούην οι πληθωριστικές πιέσεις.

Eurostat: Πληθωρισμός - ρεκόρ 8,1% στην Ευρωζώνη τον Μάιο 2022

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του, με τον δείκτη καταναλωτή να ανέρχεται στο επίπεδο - ρεκόρ του 8,1% τον Μάιο,  σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 8,1% τον Μάιο από 7,4% τον Απρίλιο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,8% από το 3,5%.
Ο πληθωρισμός εξαιρουμένου του κόστους των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε στο 4,4% από 3,9%.
Η αύξηση του ενεργειακού κόστους εκτοξεύθηκε κατά 39%, οι τιμές των μη επεξεργασμένων τροφίμων κατά 9% και οι τιμές των βιομηχανικών αγαθών μη ενεργειακών προϊόντων κατά 4,2%.
Σύμφωνα με την Eurostat, η μεγαλύτερη αύξηση σε Εσθονία (20,1%), Λιθουανία (18,5%) και Λετονία (16,8%), ενώ οι μικρότερες πιέσεις καταγράφονται σε Γαλλία (5,8%), Μάλτα (5,8%) και Φινλανδία (7,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης