Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden τα γυρνάει «διαγωνισμός αντοχής το Ουκρανικό» – Επιτυχής προέλαση των ρώσων προς Lysychansk, κέρδη και στα Νότια

Ο Biden τα γυρνάει «διαγωνισμός αντοχής το Ουκρανικό» – Επιτυχής προέλαση των ρώσων προς Lysychansk, κέρδη και στα Νότια
Επιτυχής προέλαση των ρώσων στο Lysychansk

Μετά από παντελώς αποτυχημένες προβλέψεις για το Ουκρανικό ο αμερικανός Πρόεδρος Biden… τα γυρνάει..
Ενώ είχε προβλέψει ότι θα ηττηθεί ο ρωσικός στρατός και διαψεύστηκε…
Ενώ είχε προβλέψει ο Biden ότι το Ρούβλι θα καταρρεύσει και σημειώνει ράλι ανατίμησης στα 54 ρούβλια ανά δολάριο από 152 ρούβλια ανά δολάριο
Ενώ είχε προβλέψει ότι οι Ουκρανοί θα απελευθερώσουν τα εδάφη τους και έναντι αυτού οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν νικηφόρα και λίαν συντόμως θα καταλάβουν όλη την Ανατολική Ουκρανία
Ενώ είχε προβλέψει ο Biden ότι η Ρωσία θα χάσει την πολεμική της ισχύει μόνο αυτό δεν έχει συμβεί…

Μετά από τόσες αποτυχημένες προβλέψεις ο αμερικανός Πρόεδρος Biden τα γυρνάει καθώς πιστεύει ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία θα εξελιχθεί σε διαγωνισμό αντοχής μεταξύ Δύσης και Ρωσίας
Ταυτόχρονα δεν ανησυχεί μήπως η δυτική συμμαχία, ενεργώντας εναντίον της Ρωσίας, διασπαστεί.
«Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε κάποιο βαθμό σε ένα παιχνίδι αναμονής - όσον αφορά το τι μπορούν να αντέξουν οι Ρώσοι και τι θα είναι έτοιμη να αντέξει η Ευρώπη», ανέφερε ο Biden, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μια μικρή «κούραση για το Ουκρανικό αρχίζει να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο».
«Νομίζω ότι εμείς (η συλλογική Δύση) θα πρέπει να αναλάβουμε το κόστος, θα μιλήσουμε γι' αυτό στην Ισπανία στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ τόνισε ο Biden.

Επιτυχής προέλαση των ρώσων στο Lysychansk

Η Ρωσία αντικατέστησε πρόσφατα τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων (VDV) και ενδέχεται να βρίσκεται σε διαδικασία ριζικού ανασχηματισμού της δομής διοίκησης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ρωσικά μέσα επιβεβαίωσαν ότι ο νυν Αρχηγός του Επιτελείου της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγός Mikhail Teplinsky, θα αντικαταστήσει τον σημερινό Διοικητή των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, Στρατηγό Serdyukov.
Ο Ρώσος αξιωματικός Oleg Marzoev ισχυρίστηκε στις 21 Ιουνίου ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα διορίσουν σύντομα τον Στρατηγό του Στρατού Sergey Surovikin, τον σημερινό διοικητή των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, ως διοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (SMD), αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον σημερινό διοικητή SMD Alexander Dvornikov.

Επιτυχής προέλαση

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν με επιτυχία προς το Lysychansk από το νότο αντί να κινηθούν από το Severodonetsk, απειλώντας την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.
Είχε προβλεφθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιδίωκαν να επιτεθούν προς το Lysychansk από το νότο για να αναιρέσουν το αμυντικό πλεονέκτημα που θα παρείχε ο ποταμός Siverskyi στους Ουκρανούς που στοχεύουν σε αντεπιθέσεις στο Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφαλίζουν με επιτυχία μια τέτοια προέλαση και πιθανότατα θα επιτεθούν στα περίχωρα του Lysychansk άμεσα.
Αυτή η ρωσική προέλαση είναι μεγάλο πλήγμα για την ουκρανική άμυνα στην περιοχή Severodonetsk - Lysychansk, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δώσουν παρατεταμένες μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις ανάλογες με αυτές που παρατηρήθηκαν στη Μαριούπολη και το Severodonetsk για να καταλάβουν το Lysychansk.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιτυχείς προελεύσεις σε οικισμούς νοτιοανατολικά του Severodonetsk στις 21 Ιουνίου και ενδέχεται να είναι σε θέση να απειλήσουν το Lysychansk τις επόμενες ημέρες αποφεύγοντας μια δύσκολη διέλευση του ποταμού Siverskyi

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις σε οικισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Lysychansk - Bakhmut για να εμποδίσουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC).

Οι ρωσικές επιχειρήσεις κατά μήκος του άξονα Izyum-Slovyansk μειώνονται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στις επιχειρήσεις γύρω από το Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ανακατέλαβαν την ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets από το ουκρανικό προγεφύρωμα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Kherson-Mykolaiv.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικές θέσεις στο Snake Island στη Μαύρη Θάλασσα.
Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιτυχείς προελεύσεις σε οικισμούς νοτιοανατολικά του Severodonetsk στις 21 Ιουνίου και ενδέχεται να είναι σε θέση να απειλήσουν το Lysychansk τις επόμενες ημέρες αποφεύγοντας μια πιο δύσκολη διαδρομή από τον ποταμό Siverskyi.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Pidlisne, τη Myrna Dolyna και την Ustynivka και δήλωσε ότι κατέλαβαν τμήματα της Bila Hora, όλες τις πόλεις που βρίσκονται στη δυτική όχθη του ποταμού Siverskyi σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα νότια προάστια του Lysychansk.
Γεωγραφικά πλάνα από τις 20 Ιουνίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν έδαφος στην αμφισβητούμενη Toshkivka, ακριβώς ανατολικά του αυτοκινητόδρομου T1303 Lysychansk – Hirske.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης μια επιτυχημένη επίθεση κατά του Hirske και πιθανότατα θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν μια περικύκλωση γύρω από το Zolote.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στα νοτιοανατολικά προάστια του Severodonetsk το Syrotyne και Voronove, πιθανόν να ανακόψουν την ρωσική προέλαση στην ανατολική όχθη του ποταμού Siverskyi.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι μάχες συνεχίζονται στο εργοστάσιο χημικών Azot στο Severodonetsk στις 21 Ιουνίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις σε οικισμούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Lysychansk -Bakhmut για να εμποδίσουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο Mykolaivka και κατέλαβαν τη Vrubivka, πλησίον στον αυτοκινητόδρομο T1302.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Vershina και της Semyhirya, περίπου 12 χιλ. και 17 χιλ. νότια του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει ακόμα να καταλάβουν τον αυτοκινητρόδρομο T1302 για να αποκόψουν τα ουκρανικά GLOC που διασχίζουν το Siversk για να διαταράξουν τα ουκρανικά GLOC προς το Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενοποίησαν τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) από την 5η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων και απέσυραν μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του 1ου Σώματος Στρατού (οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Dontesk).

Οι ρωσικές επιχειρήσεις κατά μήκος του άξονα Izyum - Slovyansk μειώνονται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στις επιχειρήσεις γύρω από το Severodonetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις κατά των Bohorodychne και Dolyna (βόρεια του Slovyansk) και δεν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Lyman. [
Η Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσουν αρκετές μονάδες αρχηγείου σε επίπεδο στρατού από τις πρώτες γραμμές στις περιοχές Izyum και Lyman έως Svatove και Horoshe, μόλις 30-40 χλμ ανατολικά του Severodonetsk και της Popasna.
Η αναδιάταξη αυτών των κεντρικών μονάδων μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις ρωσικές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης και τη διαχείριση στρατευμάτων στο Izyum και το Lyman και δείχνει ότι αυτές οι μονάδες ενδέχεται να μετακινηθούν περαιτέρω στον άξονα Severodonetsk.
Δορυφορικές εικόνες από τις 19 Ιουνίου έδειξαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατασκεύασαν μια πλωτή γέφυρα στο Kupyansk, πιθανόν να βελτιώσουν τις διαδρομές ανεφοδιασμού προς το Svatove.

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται στην παρεμπόδιση των ουκρανικών αντεπιθέσεων νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς γύρω από την πόλη του Kharkiv για να εμποδίσουν την ουκρανική προέλαση προς τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Izyum και στα διεθνή σύνορα.
Γεωτοποθετημένα πλάνα μάχης έδειξαν τοπικές μάχες κοντά στο Yuchenkove, περίπου 61 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Kharkiv, αν και ούτε οι ρωσικές ούτε οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ουσιαστικές επιχειρήσεις.

Νότιος Άξονας - Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ανακατέλαβαν την ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets από το ουκρανικό προγεφύρωμα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Kherson – Mykolaiv.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατά των ουκρανικών θέσεων στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν την πρόσβαση στο προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του ποταμού, το οποίο είχαν καταλάβει από τις 28 Μαΐου.
Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν ουκρανικές δυνάμεις που χτυπούν τις ρωσικές δυνάμεις στο Andriivka (που βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Inhulets) υποδηλώνουν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις ώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις δυτικά του ποταμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να χτίζουν μακροπρόθεσμες θέσεις βολής, να διεξάγουν αεροπορικές αναγνωρίσεις και να βομβαρδίζουν οικισμούς στα σύνορα της Περιφέρειας Kherson και Mykolaiv

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικές θέσεις στο νησί Snake στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανόν να καταστρέψουν ρωσικές οχυρώσεις και εξοπλισμό στο νησί.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν επίθεση στο Snake Island και προκάλεσαν απροσδιόριστη ζημιά στη ρωσική φρουρά από τις 21 Ιουνίου, με περισσότερα από 15 ουκρανικά drones.
Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι ουκρανικά drones έπληξαν πλατφόρμες παραγωγής φυσικού αερίου κοντά στην Κριμαία αφού οι ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν την ουκρανική προσπάθεια να καταλάβουν το Snake Island.
xx1_10.png

xx2_11.png

xx3_11.png

xx4_9.png

xx5_6.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης