Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός αξιωματούχος: Το Severodonetsk ανεφοδιάζεται ακόμη, δεν είναι πλήρως περικυκλωμένο

Ουκρανός αξιωματούχος: Το Severodonetsk ανεφοδιάζεται ακόμη, δεν είναι πλήρως περικυκλωμένο
Ο Oleksiy Gromov, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου επιχειρησιακού τμήματος του Γενικού Επιτελείου, δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι δύσκολη αλλά σταθερή

Τα ουκρανικά στρατεύματα στο Severodonetsk, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, μπορούν ακόμη να παραλαμβάνουν όπλα και να απομακρύνουν τους τραυματίες τους, παρά τις ζημιές στους διαδρόμους ανεφοδιασμού, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος σε διαδικτυακή ενημέρωση σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Oleksiy Gromov, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου επιχειρησιακού τμήματος του Γενικού Επιτελείου, δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι δύσκολη αλλά σταθερή.
Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της περιοχής του Λουγκάνσκ, Σέρχιι Γκαϊντάι, δήλωσε πως τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να χρειαστεί να υποχωρήσουν από την πόλη Λισιχάνσκ για να αποφύγουν την περικύκλωση, αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο οικισμούς στα νότιά της.
Το Λισιχάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ έχουν γίνει το επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και η μάχη εκεί πλησιάζει σε μια "άγρια κορύφωση", δήλωσε την Τετάρτη ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.
Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε σήμερα την απώλεια των Rai-Oleksandrivka και Loskutivka, που βρίσκονται περίπου 5 χιλιόμετρα από το Lysychansk, και δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις εκεί.
"Προκειμένου να αποφευχθεί η περικύκλωση, η διοίκησή μας θα μπορούσε να διατάξει τα στρατεύματα να υποχωρήσουν σε νέες θέσεις", δήλωσε στην εθνική τηλεόραση.
"Όλο το Λισιχάνσκ είναι εντός της εμβέλειας των πυρών τους.
Είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα στην πόλη".
Είπε ότι το Λισιχάνσκ μπορεί ακόμη να προσεγγιστεί οδικώς, επιτρέποντας τη συνέχιση των εκκενώσεων πολιτών.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία δήλωσαν ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη και αποκομμένη από τις προμήθειες.
Ο πόλεμος έχει εισέλθει τις τελευταίες εβδομάδες σε μια σκληρή φάση μάχης, με τις ρωσικές δυνάμεις να συγκεντρώνουν τη συντριπτική δύναμη πυρός του πυροβολικού τους σε αυτόν τον θύλακα του Ντονμπάς, τον οποίο η Μόσχα διεκδικεί για λογαριασμό των αυτονομιστών.
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη πρόοδος της Ρωσίας θέτει υπό αυξανόμενη πίεση τις ουκρανικές δυνάμεις που αντιστέκονται σε Λισιχάνσκ καιSeverodonetsk.
"Ωστόσο, οι προσπάθειές της (σ.σ. της Ρωσίας) να επιτύχει βαθύτερη περικύκλωση για να καταλάβει τη δυτική περιφέρεια (σ.σ. του Ντονέτσκ) παραμένουν στάσιμες", ανέφερε το υπουργείο σε καθημερινή ενημέρωση στο Twitter.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης