Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών ο χαλκός, υπό το φόβο της ύφεσης

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών ο χαλκός, υπό το φόβο της ύφεσης
Οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ είναι πλέον 38%, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Bloomberg Economics
Στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 19 μηνών υποχώρησε ο χαλκός, με τα μέταλλα να επεκτείνουν τις απώλειες καθώς οι φόβοι για την παγκόσμια ύφεση συνεχίζουν να μειώνουν τις προοπτικές ζήτησης για εμπορεύματα.
Η επενδυτική εμπιστοσύνη παραμένει χαμηλή για τα βιομηχανικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από τις κατασκευές έως τα νέα ενεργειακά οχήματα.
Ο χαλκός, που θεωρείται ευρέως οικονομική πρώτη ύλη, διαπραγματεύεται πολύ κάτω από τα 8.000 δολάρια ο τόνος αφού τα μέταλλα σημείωσαν τη χειρότερη τριμηνιαία πτώση τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
«Το συναίσθημα στην αμερικανική βιομηχανία γίνεται πιο ζοφερό, με άλλα λόγια.
Το ερμηνεύουμε αυτό ως σημάδι ότι η οικονομία των ΗΠΑ χάνει τη δυναμική της», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch.
«Οι ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση συνεχίζουν να κυριαρχούν στις αγορές μετάλλων».
Οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ είναι πλέον 38%, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Bloomberg Economics.

Αρνητικές οι προοπτικές

Οι τιμές των μετάλλων πιθανότατα θα μειωθούν μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, αν και μια τεχνική διόρθωση υψηλότερα είναι πιθανή βραχυπρόθεσμα, ανέφερε σε σημείωμα η Citic Futures.
Για τον ψευδάργυρο, ο οποίος χρησιμοποιείται για τον γαλβανισμό του χάλυβα, οι τιμές κινδυνεύουν επίσης με περαιτέρω υποχώρηση, με τον κορυφαίο παραγωγό της Κίνας να αποστέλλει το εγχώριο πλεόνασμα της στις δυτικές χώρες για να καλύψει το έλλειμμα που προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η επιδείνωση της ζήτησης και η στροφή της Κίνας να γίνει καθαρός εξαγωγέας αναμένεται να μετριάσει την μειωμένη προσφορά στο μέταλλο, σύμφωνα με την UBS.
Ο χαλκός υποχώρησε έως και 5,1% στα 7.597 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου 2020.
Το αλουμίνιο υποχωρεί 2,9% και ο κασσίτερος χάνει 2,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης