Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sullivan (ΗΠΑ): Αποτυγχάνουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία - Τεράστιο το κόστος για τη Μόσχα

Sullivan (ΗΠΑ): Αποτυγχάνουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία - Τεράστιο το κόστος για τη Μόσχα
Το Ιράν είναι έτοιμο να παραδώσει εκατοντάδες drones στη Ρωσία είπε ο Jake Sullivan
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως το Ιράν είναι έτοιμο να προμηθεύσει με εκατοντάδες drones τη Ρωσία διατύπωσε ο Jake Sullivan, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στόχους της στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο Sullivan υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή έχει τεράστιο κόστος για τη Μόσχα, ενώ τόνισε ότι η Ρωσία έχει πολλά προβλήματα στη συντήρηση του οπλισμού της καθώς οι στρατιωτικές της δυνάμεις προχωρούν πολύ αργά στο Donbass.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που είχε θέσει, όπως π.χ. στο να καταλάβει το Κίεβο, στο να εξαφανίσει την Ουκρανία ως χώρα και να την ενσωματώσει στη Ρωσία, στο να εξαφανίσει την ουκρανική ταυτότητα.
«Ο βασικός στόχος της στρατηγικής μας είναι να δώσουμε στους Ουκρανούς θέση ισχύος στο πεδίο της μάχης ώστε να βρίσκονται σε θέση ισχύος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν έρθει η ώρα της διπλωματίας», είπε ακόμη ο Sullivan.
Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα οικονομική βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, με το σύνολο της βοήθειας της να ανέρχεται από την έναρξη του πολέμου στα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Drones από το Ιράν

«Οι πληροφορίες μας υποδεικνύουν ότι η ιρανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στη Ρωσία ως και εκατοντάδες UAVs, συμπεριλαμβανομένων οπλισμένων τέτοιων αεροσκαφών, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» υποστήριξε ο Sullivan, αναφέροντας πως σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες «το Ιράν ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει τις ρωσικές δυνάμεις στον χειρισμό αυτών των UAVs και ότι οι πρώτες συνεδρίες εκπαίδευσης επρόκειτο να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου».
Όπως είπε ο Sullivan, δεν γνωρίζει εάν έχουν παραδοθεί ήδη τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Sullivan, τέτοιου είδους drones χρησιμοποιούνται στην Υεμένη για τις επιθέσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης