Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: «Παράλογη» η ηγεσία της Ουκρανίας και γι' αυτό θα καταρρεύσει - Η συστημική απειλή της Δύσης

Medvedev:  «Παράλογη» η ηγεσία της Ουκρανίας και γι' αυτό θα καταρρεύσει - Η συστημική απειλή της Δύσης
“Συστημική απειλή” αποτελεί για τη Μόσχα, η μη αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία από την Ουκρανία και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Dmitry Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Η άρνηση της Ουκρανίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν την εξουσία της Μόσχας στην Κριμαία, αποτελεί μία “συστημική απειλή” για τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα Kυριακή 17/7 ο πρώην πρόεδρος Dmitry Medvedev.

Η Ρωσία κατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία το 2014, με την ανατροπή από διαδηλώσεις, ενός Ουκρανού προέδρου που είχε την υποστήριξη της Μόσχας.
Η Μόσχας υποστήριξε τότε, τους αποσχιστές στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας.
“Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς,” δήλωσε ο Medvedev απευθυνόμενος σε βετεράνους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax

Medvedev: «Παράλογο» το καθεστώς του Κιέβου, θα καταρρεύσει

Μιλώντας σε μια συνάντηση με βετεράνους, είπε ότι το Κίεβο ελπίζει ότι αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πόσο παράλογο είναι και ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η κατάρρευσή του, αφού η Ρωσία θα είχε επιτύχει τους στόχους της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης της χώρας ούτως ή άλλως, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
Οι αρχές στην Ουκρανία ήταν παράλογες στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν τη στρατιωτική τους επιχείρηση «μέχρι την τελευταία ουκρανική θέση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας D. Medvedev.
Ωστόσο, είπε ότι η ελπίδα ήταν μάλλον αδύναμη, «καθώς η συμπεριφορά τους ήταν παράλογη».
«Οι ατελείωτες προσπάθειες να συνεχιστεί ο αγώνας έως ότου, όπως έλεγαν, η τελευταία θέση της Ουκρανίας θα οδηγήσει σίγουρα σε κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού καθεστώτος, παρά τις προσπάθειές τους να απαντήσουν», είπε ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης