Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν σε συσσίτια εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν σε συσσίτια εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού
Τα συσσίτια έχουν μεγάλες ουρές καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε νέο υψηλό 40 ετών.
Σχετικά Άρθρα
Ένας εθελοντής σε συσσίτιο της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι υπήρξαν νέοι «πολίτες που δεν έχουν να φάνε», καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς.
Η Zanita Tisdale, διευθύντρια στην Food Bank For New York City, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης πως αυτοί οι πολίτες «πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουν» τις πληθωριστικές πιέσεις επειδή «ένα δολάριο δεν φτάνει άλλο».
Η Tisdale έδωσε τα στοιχεία αυτά καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο σε νέο υψηλό τεσσάρων δεκαετιών τον Ιούνιο, καθώς η τιμή των καθημερινών αναγκών παραμένει οδυνηρά υψηλή, επιδεινώνοντας μια οικονομική πίεση σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

Δείκτης τιμών καταναλωτή

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 19/7 ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ένα ευρύ μέτρο της τιμής των καθημερινών αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, των παντοπωλείων και των ενοικίων, αυξήθηκε 9,1% τον Ιούνιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Οι τιμές σημείωσαν άλμα 1,3% στη μηνιαία περίοδο από τον Μάιο.
Αυτά τα στοιχεία ήταν και τα δύο πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων της Refinitiv, 8,8% και μηνιαίο κέρδος 1%.

Τα στοιχεία σημείωσαν τον ταχύτερο ρυθμό πληθωρισμού από τον Δεκέμβριο του 1981

Οι αυξήσεις των τιμών ήταν εκτεταμένες: Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 7,5% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξήθηκαν κατά 41,6% από πέρυσι. Η βενζίνη, κατά μέσο όρο, κοστίζει 59,9% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο και 11,2% περισσότερο από ό,τι τον Μάιο. Ο δείκτης τροφίμων, εν τω μεταξύ, ανέβηκε 1% τον Ιούνιο, καθώς οι καταναλωτές πλήρωναν περισσότερα για είδη όπως δημητριακά, κοτόπουλο, γάλα και φρέσκα λαχανικά.

Τα συσσίτια σε όλη τη χώρα έχουν μεγάλες ουρές

Το κύριο κέντρο διανομής φαγητού St. Mary's στο Φοίνιξ της Αριζόνα, παρείχε πακέτα σε 4.271 οικογένειες κατά την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου, η οποία σημείωσε αύξηση σχεδόν 80% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του 2021, σύμφωνα με ειδικούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης