Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blackstone: Βαθιά εδραιωμένος ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, η Fed θα επιβραδύνει την οικονομία

tags :
Blackstone: Βαθιά εδραιωμένος ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, η Fed θα επιβραδύνει την οικονομία
Μεγάλη πτώση στη συναλλακτική δραστηριότητα «βλέπει» η Blackstone

Για συνεχιζόμενη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας προειδοποιεί ο όμιλος Blackstone, ο μεγαλύτερος εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός θα αναγκάσει τη Federal Reserve να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
«Η οικονομία είναι ακόμα αρκετά υγιής, αλλά σίγουρα βλέπουμε σημάδια επιβράδυνσης», δήλωσε στους Financial Times ο πρόεδρος της Blackstone Jonathan Gray, προσθέτοντας:
«Επειδή εκτιμάμε πως ο πληθωρισμός θα αποδειχθεί επίμονος και βαθιά εδραιωμένος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας και στέγασης, νομίζω ότι αυτό θα σημαίνει πως η Fed θα προσπαθήσει να κάνει περισσότερα για να επιβραδύνει περαιτέρω την οικονομία».
Επίσης, η επιθετική νομισματική πολιτική εκ μέρους της Fed κάνει την Blackstone να αναμένει… «παρατεταμένη ηρεμία» σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές στην αγορά, σε σύγκριση και με τα επίπεδα ρεκόρ που διαπιστώθηκαν πέρυσι.
Εν προκειμένω, ο Jonathan Gray προειδοποιεί ότι διαπιστώνει σημαντική πτώση σε σχέση με τη συναλλακτική δραστηριότητα

Αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου

Στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη 21 Ιουλίου, η Blackstone αποκάλυψε συνεχιζόμενη ανάπτυξη των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και συσσώρευση επενδυτών σε private equities είναι προβληματική.
Συνολικά, 88 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν στην Blackstone, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία να αγγίζουν το επίπεδο ρεκόρ των 941 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι αύξηση +38% σε ετήσια βάση.
Τα αυξανόμενα περιουσιακά στοιχεία σήμαιναν ότι τα κέρδη και οι ταμειακές ροές της Blackstone με βάση τις αμοιβές παρέμειναν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, παρά το απότομο sell-off στις αγορές μετοχών στις αρχές του έτους.
Τα διανεμήσιμα κέρδη, ένας δείκτης που προτιμάται από τους αναλυτές για τις συνολικές ταμειακές ροές, αυξήθηκαν 86%, στα 2 δισ. δολάρια εν σχέσει με την ίδια περίοδο πέρυσι, ποσό που ισοδυναμεί με 1,49 δολάρια ανά μετοχή.
Αυτά τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.
Οι εισροές ήταν οι δεύτερες υψηλότερες στην 36χρονη ιστορία της Blackstone, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Schwarzman σε δήλωση.
Σημειώνεται πως, κατά το τρίμηνο χρήσης, η Blackstone μείωσε το χαρτοφυλάκιο των εταιρικών ιδιωτικών επενδύσεων 276 δισ. δολαρίων κατά 6,7%, ενώ ορισμένα κεφάλαια που συνδέονται με επενδύσεις σε ακίνητα και πιστώσεις υποχώρησαν επίσης.
Από την άλλη, το άλλοτε αξιοσημείωτο επενδυτικό ταμείο ανάπτυξης της Blackstone παρουσίασε τη σοβαρότερη πτώση στην απόδοση.
Τα επενδυτικά κέρδη του αμοιβαίου κεφαλαίου, το οποίο ξεκίνησε το 2019 από τον Jon Korngold, εξαφανίστηκαν.
Την ίδια στιγμή, το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων hedge fund της εταιρείας και η κατοχή ενός μεγάλου τερματικού σταθμού εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου ξεχώρισαν για την ανοδική απόδοσή τους.
Η Blackstone ανέφερε καθαρή ζημία 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάση GAAP, η οποία αντιπροσώπευε τις μη πραγματοποιηθείσες επενδυτικές ζημίες που αποδίδονται στους μετόχους της λόγω της μείωσης της αξίας.
Οι ασταθείς αγορές ενδέχεται να περιορίσουν τις εισροές από τους επενδυτές, οι οποίοι ήταν ο μεγαλύτερος μοχλός ειδήσεων για την εταιρεία τα τελευταία τρίμηνα, προειδοποίησε ο Gray.
«Όταν έχετε αυτό το είδος αστάθειας, δεν αποτελεί έκπληξη αν δείτε μια συγκράτηση στις ροές», είπε.
Ο Gray άφησε επίσης ανοιχτή την προοπτική η Blackstone να περιορίσει τα σχέδιά της για προσλήψεις λόγω του αβέβαιου περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης