Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 4 Himars - Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 4 Himars - Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Το Κίεβο έχει υποδεχτεί την άφιξη των αμερικανικών HIMARS στην Ουκρανία ως τη μείζονα κίνηση που μπορεί να αλλάξει την πορεία του πολέμου υπέρ της Ουκρανίας

Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν τέσσερα συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (HIMARS) τα οποία είχαν αποστείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Μεταξύ 5 και 20 Ιουλίου, «τέσσερις εκτοξευτές και ένα όχημα επαναφόρτωσης για τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης των ΗΠΑ (HIMARS) καταστράφηκαν», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στην καθημερινή του ενημέρωση.
Το Κίεβο απέρριψε ωστόσο την ανακοίνωση των Ρώσων, υποστηρίζοντας ότι «είναι fake news που σκοπό έχουν να υπονομεύσουν την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία».
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές στο πεδίο της μάχης.
Το Κίεβο έχει υποδεχτεί την άφιξη των αμερικανικών HIMARS στην Ουκρανία ως τη μείζονα κίνηση που μπορεί να αλλάξει την πορεία του πολέμου υπέρ της Ουκρανίας.
Τα προηγμένα συστήματα πυροβολικού HIMARS είναι πιο ακριβή και προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια από άλλα συστήματα πυροβολικού, επιτρέποντας στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν ρωσικούς στόχους και αποθήκες όπλων πολύ πιο πίσω από την πρώτη γραμμή.
Η Ρωσία από την πλευρά της κατηγόρησε τη Δύση ότι επιμηκύνει τη σύγκρουση προμηθεύοντας στο Κίεβο όλο και περισσότερα οπλικά συστήματα και είπε ότι η προμήθεια όπλων όλο και μεγαλύτερης εμβέλειας δικαιολογεί τις προσπάθειες της να επεκτείνει τον έλεγχο σε περισσότερα ουκρανικά εδάφη, πέρα ​​από την ανατολική περιοχή του Donbass, για τη δική της προστασία.
Στις 6 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά την άφιξη των πρώτων HIMARS στην Ουκρανία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι κατέστρεψε δύο τέτοια συστήματα, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα βίντεο με το φερόμενο χτύπημα.
Ο Serhiy Leshchenko, σύμβουλος του επιτελάρχη του προέδρου Volodymyr Zelenskiy, δήλωσε όμως ότι κανένα HIMARS δεν έχει πληγεί και ότι η Ουκρανία συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί για να «προκαλεί πολυάριθμες απώλειες στο επιτιθέμενο κράτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης