Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η Truss παρουσιάζει το σχέδιο της για χαμηλή φορολογία

Μ. Βρετανία: Η Truss παρουσιάζει το σχέδιο της για χαμηλή φορολογία
Προβάδισμα Truss έναντι Sunak για την προεδρία των Τόρις και την πρωθυπουργία
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο της για τη δημιουργία και τη χαμηλή φορολογία νέων επενδυτικών ζωνών, όπως και περισσότερων λιμανιών απαλλαγμένων από δασμούς, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα 25/7/2022 η Liz Truss, η οποία δίνει μάχη με τον Rishi Sunak για την προεδρία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας.
Οι δύο υποψήφιοι θα έχουν σήμερα το βράδυ και το πρώτο τους τηλεοπτικό debate στο BBC.
Η Truss προηγείται στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στα μέλη του κόμματος, τα οποία θα κληθούν μέσα στον επόμενο μήνα να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του.
Η Truss έχει διαμηνύσει ότι κύρια προτεραιότητά της θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού και πιθανής οικονομικής ύφεσης.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα παρουσιάσει τον τρόπο που θα συνεργαστεί με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να εντοπίσει περιοχές για την επιστροφή τους στην ανάπτυξη μέσω επενδυτικών ζωνών ή για αυτό που η ομάδα της περιγράφει ως «πλήρη και μεγάλα ελεύθερα λιμάνια».
Οι ζώνες αυτού του είδους θα έχουν χαμηλή φορολογία προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις και οι κατασκευές, με μειωμένους περιορισμούς στο σχεδιασμό τους και κανονισμούς καταρτισμένους κατά περίπτωση, για την ενθάρρυνση βιομηχανιών υψηλής αξίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης