Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το βρετανικό δίκτυο ηλεκτρισμού μετά τον καύσωνα - Άλμα 5.000% στην τιμή της μεγαβατώρας

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το βρετανικό δίκτυο ηλεκτρισμού μετά τον καύσωνα - Άλμα 5.000% στην τιμή της μεγαβατώρας

Το πρόβλημα είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, και τα υπόλοιπα βιομηχανικά έθνη, δεν επενδύουν αρκετά στα δίκτυά τους, αφήνοντας το σύστημα εκτεθειμένο

 

Στο χείλος της χρεοκοπίας βρέθηκε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Λονδίνου μετά τον καύσωνα που έσπασε ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.
Ο Javier Blas, αρθρογράφος του Bloomberg Opinion που καλύπτει την ενέργεια και τα εμπορεύματα, είπε ότι η διακοπή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας έπληξε το ανατολικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας για μια σύντομη περίοδο στις 20 Ιουλίου, καθώς τα κλιματιστικά αύξησαν τη ζήτηση ρεύματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει συμφόρηση στο δίκτυο.
Οι βρετανικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αντιμετώπισαν πρόβλημα με την άντληση από άλλες πηγές παραγωγής ενέργειας στο δίκτυο.
Οι πάροχοι βασίστηκε στο Βέλγιο μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων νερού κατά μήκος της Μάγχης για να αυξήσουν την παροχή ρεύματος -- αυξάνοντας τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στο υψηλό ρεκόρ των 9.724,54 λιρών (περίπου 11.685 δολ.) ανά μεγαβατώρα.
Αυτό είναι περισσότερο από 5.000% σε σύγκριση με τις μέσες τιμές ενέργειας των 178 λιρών (περίπου 215 $) ανά μεγαβατώρα.

Προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης

Ο Blas είπε ότι η κρίση του δικτύου «διαδραματίστηκε μέσα στην αίθουσα ελέγχου του βρετανικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας», χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση.
"Αυτό δείχνει την αυξανόμενη ευπάθεια των δικτύων μεταφοράς ενέργειας - δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου - σε μεγάλο μέρος του βιομηχανοποιημένου κόσμου μετά από χρόνια χαμηλών επενδύσεων", ανέφερε.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πλήρωναν τιμές ρεκόρ για να διατηρήσουν το δίκτυο σταθερό και να αποφύγουν μεγάλες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.
«Ήταν ένα απόλυτο σοκ», δήλωσε ο Phil Hewitt, εκτελεστικός διευθυντής της EnAppSys Ltd, μιας εταιρείας συμβούλων ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης