Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Καθαρά κέρδη 9,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 78%, χάρη στις πωλήσεις των εμβολίων και του Paxlovid

Pfizer: Καθαρά κέρδη 9,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 78%, χάρη στις πωλήσεις των εμβολίων και του Paxlovid
Σπάει τα ταμεία η Pfizer, επιτυγχάνοντας στο β' τρίμηνο τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία της, λόγω των φαρμακευτικών σκευασμάτων για το Covid (εμβόλιο και αντιικά χάπια)
Σχετικά Άρθρα

Κάθε προσδοκία της Wall Street ξεπέρασαν τα καθαρά κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε η Pfizer για το β' τρίμηνο 2022, λόγω των πωλήσεων του εμβολίου Covid-19 και της αντιιικής αγωγής Paxlovid κατά του covid.
Η Pfizer πέτυχε έσοδα 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 47% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, και τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες πωλήσεις στην ιστορία της .
Η φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 78% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν είναι ενδεικτικά του πόσο υπεραπέδωσε η εταιρεία σε σσχέση με τις προσδοκίες της Wall Street για το δεύτερο τρίμηνο, με βάση τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συνέταξε η Refinitiv:
Προσαρμοσμένα κέρδη: 2,04 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προσδοκιών για 1,78 δολάρια ανά μετοχή
Έσοδα: 27,7 δισ. δολάρια έναντι προσδοκιών για 25,7 δισ. δολάρια
Αναλυτικότερα, το εμβόλιο της Pfizer κατά του covid της απέφερε έσοδα 8,8 δισεκατομμρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις του Paxlovid ανήλθαν σε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει πως οι πωλήσεις του εμβολίου θα της αποδώσουν 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και οι πωλήσεις του Paxlovid 22 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Pfizer επιβεβαίωσε επίσης σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις της για τα συνολικά έσοδα και τα κέρδη του 2022.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις 98 έως 102 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 6,30 έως 6,45 δολάρια.
Η Pfizer και ο Γερμανός εταίρος της BioNTech υπέγραψαν τον Ιούνιο μια συμφωνία ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παροχή 105 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, ενόψει μιας εκστρατείας εμβολιασμού που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.
Η παραγγελία ενδέχεται να περιλαμβάνει ενημερωμένα εμβόλια που θα στοχεύουν τη μετάλλαξη Omicron και τις υποπαραλλαγές του.
Οι ΗΠΑ έχουν την επιλογή να αγοράσουν άλλες 195 εκατομμύρια δόσεις.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εχει ζητήσει από όλες τις φαρμακευτικές που παρασκευάζουν εμβόλια κατά του covid να αναπτύξουν εμβόλια που θα στοχεύουν ειδικότερα τις μεταλλάξεις BA.4 και BA.5 omicron, οι οποίες κυριαρχούν πλέον στις ΗΠΑ και έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων στ μέση του καλοκαιριού επειδή είναι πιο μεταδοτικές από τις προηγούμενες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης