Τελευταία Νέα
Διεθνή

Intel: Βουτιά 22% το β' τρίμηνο του 2022 στα έσοδα - Στα 454 εκατ. δολάρια η καθαρή ζημιά

tags :
Intel: Βουτιά 22% το β' τρίμηνο του 2022 στα έσοδα - Στα 454 εκατ. δολάρια η καθαρή ζημιά
Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με καθαρή ζημιά 454 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με κέρδη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.
Σχετικά Άρθρα
Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα  αποτελέσματα για το β' τρίμηνο που ανακοίνωσε η Intel, καθώς οι μετοχές της κατασκευάστρια εταιρίας υποχώρησαν περισσότερο από 10% στην διαπραγμάτευση της Πέμπτη 28/7.

Συγκεκριμένα:

  • Κέρδη: 29 σεντς ανά μετοχή, προσαρμοσμένα, έναντι 70 σεντς ανά μετοχή όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.
  • Έσοδα: 15,32 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 17,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.
  • Τα έσοδα της Intel μειώθηκαν περίπου 22% σε ετήσια βάση το τρίμηνο που έληξε στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με δήλωση.
  • Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με καθαρή ζημιά 454 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με κέρδη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Το μικτό περιθώριο μειώθηκε στο 36,5% από 50,4% το προηγούμενο τρίμηνο.
«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου ήταν κάτω από τα πρότυπα που έχουμε θέσει για την εταιρεία και τους μετόχους μας», φέρεται να είπε στη δήλωση ο CEO Pat Gelsinger.
«Πρέπει και θα πάμε καλύτερα.
Η ξαφνική και ταχεία πτώση της οικονομικής δραστηριότητας ήταν η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη, αλλά το έλλειμμα αντανακλά επίσης τα δικά μας ζητήματα εκτέλεσης.
Όσον αφορά την καθοδήγηση, η Intel ζήτησε 35 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε έσοδα 15 έως 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν 86 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε έσοδα 18,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Intel μείωσε τις προσδοκίες της για ολόκληρο το έτος.
Είπε ότι βλέπει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη για ολόκληρο το έτος 2,30 $ ανά μετοχή και έσοδα από 65 έως 68 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η καθοδήγηση από πριν από τρεις μήνες ήταν 3,60 δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε έσοδα 76,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv αναζητούσαν 3,42 δολάρια ανά μετοχή σε κέρδη και 74,34 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης