Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτες… ανοησίες – Στις ΗΠΑ αλλάζουν τον ορισμό της ύφεσης – Ο Borrell βλέπει το τέλος του ρωσικού φυσικού αερίου

Απίστευτες… ανοησίες – Στις ΗΠΑ αλλάζουν τον ορισμό της ύφεσης – Ο Borrell βλέπει το τέλος του ρωσικού φυσικού αερίου
Ο ανεπαρκής Josep Borrell προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στο μέλλον

Η ανθρώπινη ανοησία ή βλακεία έχει όρια;
Προφανώς και η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το ανθρώπινο είδος περιλαμβάνει και τους ανόητους που σε περιόδους σοκ… έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια…

Στις ΗΠΑ αλλάζουν τον ορισμό της ύφεσης

Οι δημοκρατικοί του Biden είναι τόσο τραγικά αποτυχημένοι, που προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεγελάσουν την αμερικανική κοινωνία.
Αυτοί λοιπόν βλέποντας την αμερικανική οικονομία να έχει αρνητική ανάπτυξη -0,9% βάλθηκαν να μας τρελάνουν.
Ενώ ο Biden καταρρέει δημοσκοπικά με τις αρνητικές ψήφους να υπερτερούν των θετικών κατά 25% με 28%... πραγματική κατάρρευση για εν ενεργεία Πρόεδρο… οι δημοκρατικοί προσπαθούν να αλλάξουν την οικονομική θεωρία.
Ενώ ως γνωστό ύφεση νοείται η αρνητική ανάπτυξη ή μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα… οι δημοκρατικοί των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι όχι δεν πρέπει να λέμε ύφεση αλλά μετάβαση.
Θέλουν να αλλάξουν την θεωρία περί ύφεσης για να μην στιγματιστεί η αποτυχημένη κυβέρνηση Biden ότι τα έκανε μαντάρα και στην οικονομία…
Δυστυχώς για τους αμερικανούς οι δημοκρατικοί τα έκαναν μαντάρα κυρίως στην οικονομία.
Με βάση τους δημοκρατικούς στις ΗΠΑ όταν μια χώρα εμφανίζει συρρίκνωση του ΑΕΠ, μείωση του ΑΕΠ δεν πρέπει να μιλάμε για ύφεση αλλά για μετάβαση…
Μετάβαση που… μετάβαση στην ανθρώπινη βλακεία ίσως αλλά σίγουρα όχι μετάβαση σε κάτι καλύτερο…

Ο ανεπαρκής Josep Borrell προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στο μέλλον

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο στο μέλλον, όπως ανέφερε στην Television Espanola .
«Αποφασίσαμε ότι θα απαλλαγούμε από την υπερβολική ενεργειακή εξάρτηση που δημιουργήσαμε από τη Ρωσία», σημείωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.
«Πρώτα ο άνθρακας, μετά…το πετρέλαιο… και για το φυσικό αέριο η Ευρώπη είχε μεγαλύτερες περιόδους εξάρτησης.
Επειδή πρέπει να προσαρμοστούμε, δεν μπορούμε να πάμε από το 40% στο 0% από τη μια μέρα στην άλλη».
«Και η Ρωσία γνωρίζει ότι θα σταματήσουμε να αγοράζουμε φυσικό αέριο από αυτήν».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θέλει να πουλήσει το φυσικό αέριο της, αλλά όχι απαραίτητα να το πουλήσει σε εμάς», επισήμανε ο Josep Borrell.
Προέτρεψε τις ευρωπαϊκές χώρες να εξοικονομήσουν ενέργεια εθελοντικά, ώστε να μην χρειαστεί να το κάνουν σε υποχρεωτική βάση.
«Έχουμε ήδη αρχίσει να εξοικονομούμε ρωσικό αέριο».
Όταν ξεκίνησε η ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου ανέρχονταν στο 40% κατά μέσο όρο, τώρα πλησιάζει το 20%.
«Η μείωση της μέσης θερμοκρασίας θέρμανσης στην Ευρώπη κατά ένα βαθμό σημαίνει εξοικονόμηση περίπου 6% της κατανάλωσης φυσικού αερίου».
«Έχουμε εγκρίνει σχεδόν όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας που θα μπορούσαμε να εγκρίνουμε».
«Με το φυσικό αέριο, η κατάσταση έχει πλέον αντιστραφεί, όχι ότι δεν θέλουμε να το αγοράσουμε, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να μην θέλει να μας το πουλήσει».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει σχέδιο για οικειοθελή μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην ΕΕ κατά 15% από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Μαρτίου 2023.
Περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα μετάβασης στη δεύτερη υποχρεωτική φάση μείωσης της κατανάλωσης κατά 15% εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής των προμηθειών και κηρύξει «πανευρωπαϊκό συναγερμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης