Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η περίπτωση της Ισλανδίας μας δείχνει ότι ο εμβολιασμός στα παιδιά είναι λάθος - Τι δείχνουν μελέτες

Κορωνοϊός: Η περίπτωση της Ισλανδίας μας δείχνει ότι ο εμβολιασμός στα παιδιά είναι λάθος - Τι δείχνουν μελέτες
Σοβαρές επιπλοκές από τον Covid-19 σε παιδιά είναι πρακτικά ανύπαρκτες
Σχετικά Άρθρα

Νέα ευρήματα έρχονται στο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού αλλά και στοιχεία που αποδεικτνύουν ότι σοβαρές επιπλοκές από τον Covid-19 σε νεότερες ηλικίες είναι πρακτικά ανύπαρκτες
Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις για τη μη αναγκαιότητα ή αλλιώς... για τα άχρηστα εμβόλια της covid έρχονται από την Ισλανδία και όσα έδειξαν επίσημες έρευνες.
Ειδικότερα, ο Ισλανδικός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε πως έχει λάβει 107 αναφορές για παρενέργειες των εμβολίων Covid σε παιδιά, εκ των οποίων μόνο οι 11 ταξινομούνται ως σοβαρές.
Ως σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια ορίζεται η επίδραση ενός φαρμάκου που οδηγεί σε θάνατο, σε απειλητική για τη ζωή κατάσταση, νοσηλεία ή παράταση της νοσηλείας ή που προκαλεί αναπηρία ή γενετικές ανωμαλίες στους ανθρώπους.
Επίσης, αναφορές που θεωρούνται κλινικά σημαντικές ταξινομούνται ως σοβαρές.
Το ποσοστό των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών έναντι των εμφανισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, καθώς και η αναλογία των αναφερόμενων επιπτώσεων που στην πραγματικότητα έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούνται από το εμβόλιο, παραμένουν ασαφή, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσοστό αναφοράς των ανεπιθύμητων ενεργειών είναι αρκετά χαμηλό.
Σύμφωνα με μια εκτεταμένη ερευνητική μελέτη, αναφέρεται μάλιστα ότι λιγότερο από το 1% των ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια και γενικά το 1-13% των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τα φάρμακα.
Ενώ σε ένα πρόσφατο άρθρο στο Ισλανδικό Ιατρικό Περιοδικό, μελέτες δείχνουν ότι γενικά αναφέρονται λιγότερο από το 10% των παρενεργειών του εμβολίου.
Ποιος μπορεί να είναι τότε ο πραγματικός αριθμός και το ποσοστό εμφάνισης των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια Covid-19 που βίωσαν τα παιδιά της Ισλανδίας;

Εκρυψαν τις παρενέργειες; 


Στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, έχουν χορηγηθεί εμβόλια σε 19.083 παιδιά.
Δεν έχουν αναφερθεί ωστόσο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε αυτήν την ομάδα.
Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι ότι λιγότερα παιδιά σε αυτήν την ομάδα έχουν λάβει δύο ενέσεις και η δόση του εμβολίου για αυτήν την ηλικία ήταν επίσης μικρότερη.
Στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, 15.404 παιδιά έχουν υποβληθεί σε ένεση (79% από 19.499 παιδιά), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Covid.is.
Έχουν αναφερθεί τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.
Εάν υποθέσουμε ένα ποσοστό αναφοράς 1%, αυτό σημαίνει 400 σοβαρά συμβάντα, ή ένα στα 39 παιδιά. Αν υποθέσουμε ένα ποσοστό αναφοράς 10%, έχουμε 40 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, ένα στα 385 παιδιά.
Στην ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών, οι δημοσιογράφοι του Fréttin υποθέτουν ότι το 80% έχει εμβολιαστεί (αυτή η ηλικιακή ομάδα περιλαμβάνεται στην ομάδα 16-29 ετών, η οποία έχει ποσοστό εμβολιασμού 90%.
Έχουν αναφερθεί επτά σοβαρά κρούσματα.
Υποθέτοντας ένα ποσοστό αναφοράς 1%, αυτό σημαίνει 700 σοβαρά συμβάντα, ένα στα 11 παιδιά.
Υποθέτοντας ένα ποσοστό αναφοράς 10%, έχουμε 70 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, ένα στα 105 παιδιά.
Συνολικά, έχουν εμβολιαστεί 41.814 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών (68,55% του συνολικού αριθμού παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας) και έχουν αναφερθεί 11 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Υποθέτοντας ότι αναφέρεται το 1% των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, αυτό αντιστοιχεί σε 1.100 σοβαρές περιπτώσεις, ένα στα 38 παιδιά.
Υποθέτοντας ένα ποσοστό αναφοράς 10%, έχουμε 110 περιπτώσεις, ένα στα 380 παιδιά.
Είναι ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο να δούμε τα ευρήματα από μια πρόσφατη ισλανδική μελέτη, SARS-CoV-2Infection in Icelandic Children , που δημοσιεύτηκε στο The Pediatric Infectious Disease Journal.

Η εντυπωσιακή μελέτη 

Η περίοδος εκπόνησης της έρευνας είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020 έως 31 Αυγούστου 2021.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα αποτελέσματα όλων των παιδιών που είχαν διαγνωστεί με Covid-19 κατά την περίοδο της μελέτης.
Διαπίστωσαν ότι οι λοιμώξεις στα σχολεία ήταν σπάνιες, κανένα παιδί δεν νοσηλεύτηκε με Covid-19 και κανένα δεν είχε σοβαρά συμπτώματα.
Αυτή η μελέτη υποστηρίζει τα αποτελέσματα μιας μεγάλης σουηδικής μελέτης που διεξήχθη το 2020 σε σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά.
Είναι ενδιαφέρον ότι δύο από τους συγγραφείς της μελέτης συμμετείχαν ενεργά στην προώθηση του εμβολιασμού των παιδιών στις αρχές του έτους, παρά τα δικά τους ευρήματα.
Καθώς οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών δεν διερευνώνται για τον προσδιορισμό της αιτιώδους συνάφειας, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ποσοστό των παρενεργειών που εμφανίστηκαν στην πραγματικότητα από τα εμβόλια.
Ωστόσο, ο αριθμός των αναφορών, σε συνδυασμό με το εκτιμώμενο ποσοστό αναφοράς, σε σύγκριση με το αναμενόμενο ποσοστό σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια κατά της γρίπης 1-2 ανά εκατομμύριο, δείχνει ότι η επίπτωση είναι πολύ υψηλή σε σύγκριση. Ακόμα κι αν δεν υποτεθεί υποδηλώσεις, εξακολουθεί να είναι ένα εκπληκτικό 268 ανά εκατομμύριο.
Αυτό είναι παρόμοιο με τα πρόσφατα γερμανικά στοιχεία .
Λαμβάνοντας υπόψη την προαναφερθείσα μελέτη που διαπίστωσε ότι σοβαρές επιπλοκές από τον Covid-19 σε παιδιά είναι πρακτικά ανύπαρκτες, αυτό εγείρει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη ώθηση για παιδικό εμβολιασμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης