Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon έδωσε 1,7 δισ. δολάρια για την iRobot - Κατασκευάζει σκούπα ρομπότ που σκουπίζει μόνη της

Η Amazon έδωσε 1,7 δισ. δολάρια για την iRobot - Κατασκευάζει σκούπα ρομπότ που σκουπίζει μόνη της
Το deal αναμένεται να εμβαθύνει την παρουσία της Amazon στον κλάδο των καταναλωτικών ρομποτικών συσκευών
Σχετικά Άρθρα

Η Amazon ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την iRobot έναντι 1,7 δισ. δολαρίων, προσφέρoντας δηλαδή τίμημα 61 δολάρια ανά μετοχή, σε μετρητά.
Η iRobot ιδρύθηκε το 1990 από το τμήμα ρομποτικής του MIT και είναι ευρέως γνωστή για τη Roomba, τη σκούπα ρομπότ, που καθαρίζει μόνη της το σπίτι των νοικοκυριών.
Με την ανακοίνωση του deal, η μετοχή της iRobot ενισχύθηκε ως 20% αλλά με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη προσωρινά.
Η  μετοχή της Amazon έκλεισε με πτώση 1,24%.
Το deal αναμένεται να εμβαθύνει την παρουσία της Amazon στον κλάδο των καταναλωτικών ρομποτικών συσκευών.
Πέρυσι, η Amazon έκανε ένα τολμηρό βήμα λανσάροντας το οικιακό ρομπότ Astro, που είναι εξοπλισμένο με το πρόγραμμα ψηφιακής βοήθειας Alexa της εταιρείες και μπορεί να ακολουθεί τους καταναλωτές παντού μέσα στο σπίτι τους.
Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει προωθήσει μια σειρά «έξυπνων» συσκευών για το σπίτι, όπως τα ασύρματα κουδούνια, μετά την εξαγορά της Ring και τα θερμόμετρα και τους φούρνους μικροκυμάτων που ενεργοποιούνται με τον ήχο της φωνής του καταναλωτή.
Η σημερινή εξαγορά αποτελεί την 4η μεγαλύτερη για την Amazon, πίσω από την εξαγορά της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολαρίων, της κινηματογραφικής MGM το 2021 έναντι 8,45 δισ. δολαρίων και της One Medical, εταιρείας πρωτοβάθμιας υγείας το 2022 εναντι 3,9 δισ. δολαρίων.
Τα έσοδα της iRobot το β’ τρίμηνο ανήλθαν σε 255,4 εκατ. ευρώ, υποδεέστερα των εκτιμήσεων των αναλυτών (303 εκατ.), με αποτέλεσμα οι ζημιές να φθάσουν τα 35 σεντ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης