Διεθνή

Welt: Η τύχη του Zelensky εξαρτάται από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία – Politico: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν κρυφά όπλα στην Ουκρανία

Welt: Η τύχη του Zelensky εξαρτάται από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία – Politico: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν κρυφά όπλα στην Ουκρανία
«Υπάρχουν φήμες στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία από όσα επισήμως έχει αναφέρει η αμερικανική κυβέρνηση».

Η τύχη του Zelensky εξαρτάται από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, αναφέρει σε άρθρο της η Γερμανική εφημερίδα Welt
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ μεταφέρουν κρυφά όπλα στην Ουκρανία αποκαλύπτει το αμερικανικό Politico.

Welt: ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες της Ουκρανίας

Η Ουκρανία θα ήταν αβοήθητη χωρίς την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας υποστηρίζει ο Γερμανός αρθρογράφος Christoph Schlitz
«Είναι σαφές ότι, σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις για το δικαίωμα της Ουρκανίας στην αυτοδιάθεση, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, ο Γερμανός Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος Macron είναι αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει να κάνει ο Zelensky γιατί χωρίς οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Δύση… η Ουκρανία θα ήταν εντελώς αβοήθητη».

Η Welt σημειώνει ότι η Δύση δεν έχει ενιαία στρατηγική για το θέμα της Ουκρανίας.
Οι ΗΠΑ θέλουν να προμηθεύσουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία κλίνουν προς την εξεύρεση διπλωματικής λύσης.
Κατά την Welt ούτως ή άλλως η σύγκρουση θα τελειώσει αργά ή γρήγορα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Politico: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν ορισμένα είδη όπλων στην Ουκρανία κρυφά

Φήμες υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα από όσα ανέφερε η αμερικανική κυβέρνηση, σημειώνει η εφημερίδα Politico.
«Υπάρχουν φήμες στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία από όσα επισήμως έχει αναφέρει η αμερικανική κυβέρνηση».
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Politico, πρόσφατα υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε ενημέρωση παραδέχτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν εδώ και καιρό στην Ουκρανία πυραύλους τύπου HARM που αντιμετωπίζουν τα εχθρικά ραντάρ.
«Όταν ανακοινώσαμε για πρώτη φορά την παράδοση πυραύλων HARM, χαρακτηρίσαμε αυτό το όπλο χωρίς λεπτομέρειες.
Το περιγράψαμε ως ότι παρέχουν δυνατότητες κατά των ραντάρ» είπε ο αξιωματούχος.
Η Yahoo News ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τους κατευθυνόμενους τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, υπενθυμίζει το Politico.
«Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά αν είναι αλήθεια, τότε έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει δημόσια η διοίκηση».

Επιπλέον, πηγές ανέφεραν στο Politico ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περιελάμβανε επίσης κατευθυνόμενες οβίδες πυροβολικού Excalibur.
Επιπλέον, το Politico κατάφερε να βρει έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ προμήθευσαν την Ουκρανία όπλα που «δεν περιορίζεται» σε αυτά που αναφέρονται στην επίσημη λίστα.

«Παραδεχόμαστε ότι όλα αυτά είναι υποθέσεις.
Κανείς στην αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε καν υπαινιχθεί την ύπαρξη μυστικών προμηθειών όπλων στην Ουκρανία.
Ακόμα κι αν υπήρχαν, είναι απίθανο οι ΗΠΑ να αποκαλύψουν τέτοιου είδους μυστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης