Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη νοτιοανατολική Ευρώπη - Πτήσεις σε Αλβανία, Σκόπια

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη νοτιοανατολική Ευρώπη - Πτήσεις σε Αλβανία, Σκόπια
«Σκοπός κάθε πτήσης είναι να δείξει τη συμμετοχή και τις εγγυήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τους συμμάχους και τους εταίρους στο ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στη νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση

Δύο αμερικανικά αεροσκάφη B-52 Stratofortress, που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέταξαν πάνω από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε χαμηλό ύψος για να δείξουν τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη συλλογική άμυνα της Ευρώπης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τη Le Figaro, σε ορισμένες πόλεις, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν ειδικά για να τους κοιτάξουν.
Αρχικά, η διαδρομή τους διέσχιζε την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια, όπου τους είδαν δεκάδες περαστικοί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι ντόπιοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο ελιγμός σηματοδότησε υποστήριξη και ένα μέτρο σταθερότητας, αλλά αμφισβήτησαν εάν θα μπορούσε να τους εγγυηθεί την ειρήνη.
Στη συνέχεια, τα βομβαρδιστικά προχώρησαν στη γειτονική Αλβανία, όπου πέταξαν χαμηλά πάνω από την πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων.
Εκεί, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν αυτή την πτήση.
«Είμαι ευχαριστημένος που η χώρα μου, που υπέφερε από τη δικτατορία των κομμουνιστών, έχει τώρα έναν τόσο πιστό σύμμαχο όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ακόμη περισσότερο που είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η δημοσίευση τα λόγια του συνταξιούχου Ilir Mero.
Μετά από αυτό, τα βομβαρδιστικά πέρασαν πάνω από την κροατική πόλη Ντουμπρόβνικ.
«Σκοπός κάθε πτήσης είναι να δείξει τη συμμετοχή και τις εγγυήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τους συμμάχους και τους εταίρους στο ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στη νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση.
Όπως θυμάται η Le Figaro, τον Ιούνιο, δύο μαχητικά F35 πέταξαν ήδη γύρω από τις χώρες της Βαλτικής και το ΝΑΤΟ ενίσχυσε σημαντικά τις θέσεις του εκεί.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης