Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ: Πολύ μεγάλος αριθμός μελών συμφώνησαν στην αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης

Πρακτικά ΕΚΤ: Πολύ μεγάλος αριθμός μελών συμφώνησαν στην αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης
Η ΕΚΤ δημοσιοποίησε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τάχθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός μελών της ΕΚΤ, κατά συνεδρίασης για τη νομισματική πολιτική που διεξήχθη τον Ιούλιο.
«Η αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης παρείχε περισσότερη σαφήνεια στους συμμετέχοντες στην αγορά» αναφέρεται στα πρακτικά και τονίζεται ότι η ΕΚΤ δεν αλλάζει τη μελλοντική καθοδήγηση.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τονίστηκε ότι μεσοπρόθεσμα οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί.

Το εργαλείο TPI

Όσον αφορά το νέο εργαλείο TPI εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της ΕΚΤ.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΚΤ, «το TPI θα διασφαλίσει ότι η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής μεταδίδεται ομαλά σε όλες τις χώρες της ζώνης της ευρωζώνης», αφού «η ενιαία νομισματική πολιτική του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει η ΕΚΤ να εκπληρώσει την εντολή που έχει λάβει για τη σταθερότητα των τιμών».
Με το ΤPI θα μπορούν να πραγματοποιούνται αγορές στη δευτερογενή αγορά τίτλων από εκδότριες χώρες που αντιμετωπίζουν επιδείνωση των συνθηκών χρηματοδότησης, η οποία δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη στοιχεία της συγκεκριμένης χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν για τον μηχανισμό μετάδοσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης