Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Παρακολουθούμε στενά το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα

Κομισιόν: Παρακολουθούμε στενά το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα
Υπό αξιολόγηση η απάντηση των ελληνικών αρχών ανέφερε η Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι η απάντηση των ελληνικών αρχών για το θέμα των παρακολουθήσεων βρίσκεται υπό αξιολόγηση και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Christian Wigand.
«Η Επιτροπή έστειλε επιστολή στις ελληνικές αρχές στις 29 Ιουλίου, σε συνέχεια προηγούμενων αναφορών σχετικά με τη χρήση spyware στην Ελλάδα, κάτι το οποίο επισημαίνεται και στην έκθεση της Επιτροπής για το κράτος δικαίου, τον Ιούλιο του 2022.
Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία όπως και με τα άλλα κράτη-μέλη για τα οποία έχουν γίνει αναφορές για χρήση spyware
Η Επιτροπή έχει λάβει την απάντηση από τις ελληνικές αρχές και τώρα την εξετάζει» τόνισε ο Wigand, αναφέροντας πως η Επιτροπή θέλει να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την αναφορά χρήσης spyware όπως το Pegasus ή το Predator και την πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ των κανόνων προστασίας δεδομένων της ΕΕ και του εθνικού πλαισίου ασφάλειας.
«Αυτό ζητήσαμε και λάβαμε μια απάντηση για αυτά τα θέματα.
Σε αυτό το στάδιο το εξετάζουμε και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά αυτό το θέμα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Σε ερώτηση για το ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα της Επιτροπής, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Dana Spinant, απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της απάντησης των ελληνικών αρχών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης