Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Salvini προέτρεψε τις Βρυξέλλες να επανεξετάσουν τη θέση τους για τις αντιρωσικές κυρώσεις

Ο Salvini προέτρεψε τις Βρυξέλλες να επανεξετάσουν τη θέση τους για τις αντιρωσικές κυρώσεις
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λέγκα - «θαυμαστής» του Ρώσου προέδρου Putin - είπε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σκεφτούν εάν οι κυρώσεις προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στα κράτη μέλη της ΕΕ από ότι στη Μόσχα

Ο αρχηγός του κόμματος Λέγκα, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Salvini κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τη θέση της για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, γράφει η Daily Telegraph.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Λέγκα - «θαυμαστής» του Ρώσου προέδρου Putin - είπε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σκεφτούν εάν οι κυρώσεις προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στα κράτη μέλη της ΕΕ από ότι στη Μόσχα.
«Σας ζητώ να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα αυτού του εργαλείου», είπε ο Salvini την Τετάρτη.
«Οι κυρώσεις θα υποκινήσουν σύγκρουση, δεν θα συμβάλουν στην ειρήνη», τόνισε.
Οι δηλώσεις του ενισχύουν τους φόβους ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αντιδράσεις που θα έχουν «αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία» τους επόμενους μήνες.
Ο Salvini, μαζί με άλλους «δεξιούς συμμάχους της Ρωσίας», διεκδικεί υπουργικό χαρτοφυλάκιο στην επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας.
Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Draghi, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, διέλυσε το κοινοβούλιο και ανακοίνωσε νέες πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αρχηγός της «Λέγκας», ο οποίος «κάποτε πόζαρε με μπλουζάκι με τον Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία», έχει αντιταχθεί εδώ και καιρό στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το 2014, μίλησε κατά του πακέτου μέτρων της ΕΕ σε σχέση με τη ρωσική προσάρτηση* της Κριμαίας.
Τον υποστηρίζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «άλλος φίλος του Ρώσου ηγέτη». Αποτελούν μέρος μιας δεξιάς συμμαχίας που αναμένεται να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.
Εάν πάρουν την εξουσία, ο Salvini και ο Berlusconi «θα έχουν πολλές ευκαιρίες να περιορίσουν την υποστήριξη» προς το Κίεβο από τη Ρώμη.
Περίπου οι μισοί Ιταλοί αντιτίθενται στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης