Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ο Bolsonaro ψαλιδίζει το προβάδισμα Lulla στις δημοσκοπήσεις

Βραζιλία: Ο Bolsonaro ψαλιδίζει το προβάδισμα Lulla στις δημοσκοπήσεις
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MDA τον Μάιο, ο Lulla συγκέντρωνε 40,6% έναντι 32% του Bolsonaro...

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Luis Inacio Lula da Silva διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ακροδεξιού νυν προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro, ο οποίος όμως έχει ψαλιδίσει τη διαφορά σε δημοσκόπηση της MDA που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα, ο Lulla εξασφαλίζει 42,3% έναντι 34,1% του Bolsonaro στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MDA τον Μάιο, ο Lulla συγκέντρωνε 40,6% έναντι 32% του Bolsonaro.
Ο Lulla προβλέπεται να επικρατήσει του Bolsonaro στον δεύτερο γύρο, εξασφαλίζοντας 50,1% έναντι 38,8% του αντιπάλου του.
Το προβάδισμα των 11,3 ποσοστιαίων μονάδων είναι μικρότερο από αυτό που διατηρούσε ο Lulla τον Μάιο (14%) και τον Δεκέμβριο (18%).
«Η διαφορά μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων, Lulla και Bolsonaro, εξακολουθεί να μειώνεται», σχολίασε ο διευθυντής της MDA Marcelo Souza, ο οποίος επισημαίνει ότι η αρνητική ψήφος για τον Bolsonaro είναι 10% υψηλότερη από εκείνη για τον κεντροαριστερό αντίπαλό του, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα υπέρ του Λούλα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Η «ακτινογραφία» των ψηφοφόρων του Lulla da Silva δείχνει μέλη της εργατικής τάξης, Ρωμαιοκαθολικούς και κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών της βορειοανατολικής Βραζιλίας.
Στον αντίποδα, ο Bolsonaro αντλεί τη δύναμή του από τα πιο εύπορα στρώματα της κοινωνίας, μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας, κατοίκους των νότιων και κεντροδυτικών πολιτειών, καθώς και του Αμαζονίου.
Οι κύριες ανησυχίες των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση ήταν οι υψηλές τιμές σε τρόφιμα και καύσιμα, τις οποίες ο Bolsonaro επεδίωξε να αντιμετωπίσει, καθώς και η ανεργία, την οποία ο Lulla υπόσχεται να μειώσει με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη βιομηχανία.
Στη δημοσκόπηση της MDA για λογαριασμό της συνομοσπονδίας εργαζομένων στις μεταφορές (CNT) συμμετείχαν 2.002 ψηφοφόροι. Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 25 και 28 Αυγούστου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης