Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Παρ’ολίγον live δολοφονία της αντιπροέδρου Cristina Fernandez de Kirchner

Αργεντινή: Παρ’ολίγον live δολοφονία της αντιπροέδρου Cristina Fernandez de Kirchner
Συνελήφθη ο δράστης – Άγνωστα τα κίνητρα του - Δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο του
Αντιμέτωπη με έναν επίδοξο δολοφόνο, ο οποίος σχεδόν της «κόλλησε» το όπλο στο πρόσωπο της, βρέθηκε η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez de Kirchner, η οποία κατάφερε να γλιτώσει επειδή το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.
Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής μόλις είχε αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο της και χαιρετούσε σε live τηλεοπτική μετάδοση, πλήθος συγκεντρωμένων υποστηρικτών της έξω από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες, όταν οι κάμερες κατέγραψαν έναν άνδρα να βγαίνει από το πλήθος και με παρατεταγμένο το χέρι του να τη σημαδεύει με ένα όπλο.
Αν και η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν άμεση, τα χειρότερα απετράπησαν διότι το όπλο, το οποίο ήταν οπλισμένο με πέντε σφαίρες, δεν εκπυρσοκρότησε.
Από το περιστατικό αυτό, το οποίο συνιστά μια πρωτοφανή εκδήλωση πολιτικής βίας, η αντιπρόεδρος της Αργεντινής βγήκε αλώβητη.
Σημειώνεται πως η Kirchner έχει εμπλακεί σε μια υπόθεση διαφθοράς και επέστρεφε στο σπίτι της μετά από μια ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο Σύλληψη δράστη

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν 35χρονο Βραζιλιάνο.
Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του για την απόπειρα δολοφονίας της Kirchner δεν έχουν γίνει γνωστά.
Σε διάγγελμα του προς το λαό, ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez καταδίκασε την επίθεση και υποστήριξε πως η απόπειρα δολοφονίας ήταν ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά από το 1983, όταν και η Αργεντινή επέστρεψε στη Δημοκρατία.

«Ένας άνδρας της έστρεψε ένα όπλο στο κεφάλι και τράβηξε τη σκανδάλη
Η Christina είναι ακόμα ζωντανή γιατί, για κάποιο λόγο που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, το όπλο… δεν εκπυρσοκρότησε» υποστήριξε ο πρόεδρος της Αργεντινής.
Μάλιστα κήρυξε τη σημερινή ημέρα ως εθνική αργία προκειμένου, όπως είπε, οι πολίτες να έχουν χρόνο να εκφράσουν τη στήριξη τους στη ζωή, στη δημοκρατία αλλά και στην αντιπρόεδρο της Αργεντινής.
Επιπλέον κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

 

Πολιτική ένταση

Σημειώνεται πως η πολιτική ένταση έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες στην Αργεντινή λόγω των κατηγοριών διαφθοράς που αποδίδονται στη Cristina Fernandez de Kirchner, η οποία υπήρξε πρόεδρος της Αργεντινής σε δύο θητείες.
Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι ευνόησε μια κατασκευαστική εταιρεία στενού συμμάχου της, προκειμένου να πάρει συμβάσεις για οδικά έργασ στην επαρχία της Santa Cruz την περίοδο 2007 - 2015, όταν και ήταν πρόεδρος της χώρας, με τον εισαγγελέα να εισηγείται ποινή κάθειρξης 12 χρόνων στη Kirchner, πρόταση που προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη την Αργεντινή.
Είναι τέτοια η ένταση που ακραία κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει ακόμα και την επαναφορά της θανατικής ποινής για την αντιπρόεδρο.
Σε ανακοίνωση του το κόμμα της Kirchner, Frente de Todos υποστήριξε ότι «η υποκίνηση μίσους που προέρχεται από διάφορες σφαίρες επιρροής, κόμματα, μίντια και δικαστική εξουσία, οδήγησε σε ένα κλίμα ακραίας βίας».
«Ήθελα να τη σκοτώσουν
Αυτή είναι η πιο σοβαρή πράξη πολιτικής βίας από την επιστροφή της Δημοκρατίας» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Santiago Cafiero.

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης