Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky καλεί την Ιταλία να μπλοκάρει τους Ρώσους, αλλά νοικιάζει τη βίλα στην Τοσκάνη σε… Ρώσους – Ο ρόλος της Κύπρου

Ο Zelensky καλεί την Ιταλία να μπλοκάρει τους Ρώσους, αλλά νοικιάζει τη βίλα στην Τοσκάνη σε… Ρώσους – Ο ρόλος της Κύπρου

Το γραφείο διαχείρισης αρνείται ότι Ρώσοι έμειναν στην έπαυλη του Zelensky

Η νέα διαμάχη στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι η ιστορία ότι η έπαυλη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyστην Ιταλία ενοικιάστηκε σε ένα ζευγάρι Ρώσων για το ιλιγγιώδες ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ τον Αύγουστο.

Στις 31 Αυγούστου, η ιταλική εφημερίδα «Il Tirreno» είχε τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Zelensky affitta a russi» (Ο Zelensky νοικιάζει σε Ρώσους), έχοντας μάλιστα μια φωτογραφία της πολυτελούς βίλας επίσης στην πρώτη σελίδα.

Η βίλα στο Forte dei Marmi, μια παραθαλάσσια πόλη στην Τοσκάνη, λέγεται ότι ανήκει σε «μια ιταλική εταιρεία που ανήκει σε άλλη στην Κύπρο και ανήκει στη σύζυγο του Zelensky», σύμφωνα με τη la Repubblica .

Η La Repubblica σημείωσε ότι έχει ξεσπάσει φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με αναφορές για "υποτιθέμενο ζευγάρι Ρώσων που θα είχαν νοικιάσει τη βίλα του Ουκρανού ηγέτη".
«Η είδηση του υποτιθέμενου ζευγαριού Ρώσων που θα νοίκιαζε τη βίλα του Ουκρανού ηγέτη, κυκλοφορούσε εδώ και λίγες μέρες στα ιταλικά ΜΜΕ.
Και αυτό διότι ο Zelensky, τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προέτρεψε την Ιταλία να σταματήσει τους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο.
"Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν την Ιταλία ως μέρος για διακοπές.
Επομένως, μην είστε θέρετρο για δολοφόνους", δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος τον Μάρτιο.
Ο Zelensky έπεισε πρόσφατα την Ευρώπη να αναστείλει τη συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων (visa) του 2007 με τη Μόσχα για να περιορίσει τις εισροές Ρώσων τουριστών που εισέρχονται στο μπλοκ.

Τα «μαζεύει» το γραφείο διαχείρισης

Εν τω μεταξύ, το γραφείο διαχείρισης αρνείται ότι Ρώσοι έμειναν στην έπαυλη του Zelensky.
«Δεν υπήρχαν Ρώσοι ή Ουκρανοί στη βίλα του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky», αναφέρει ο κτηματομεσίτης της Real Estate Forte dei Marmi Villas, Claudio Salvini, ο οποίος διαψεύδει τις φήμες.
«Αυτά που γράφτηκαν είναι εικασίες.
Η βίλα νοικιάστηκε σε ζευγάρι για το καλοκαίρι, δεν θα σας πω αν κατοικούν στο Λονδίνο ή όχι, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπορεί να είναι Ρώσοι γιατί απαγορεύεται απολύτως να νοικιάσουμε σε Ρώσους και Ουκρανούς», ανέφερε ο Salvini.
Πάντως δεν ήταν λίγοι οι Ιταλοί που κινητοποιήθηκαν μπροστά από τη βίλα, κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν: «Σταματήστε τα όπλα στον κωμικό του πολέμου (Zelensky)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης