Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία απέρριψε την πρόταση της Κίνας για διεθνή έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Η Γερμανία απέρριψε την πρόταση της Κίνας για διεθνή έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς  Nord Stream
«Η έρευνα διεξάγεται ήδη από τη γερμανική Γενική Εισαγγελία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών 
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την πρόταση της Κίνας για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για τις εκρήξεις στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream.
«Η έρευνα διεξάγεται ήδη από τη γερμανική Γενική Εισαγγελία», δήλωσε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στο TASS εκπρόσωπος του υπουργείου.
Στις 26 Απριλίου, ο αναπληρωτής απεσταλμένος της Κίνας στον ΟΗΕ, Geng Shuang, δήλωσε ότι η χώρα του ζητά διεθνή έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. Είπε ότι οι χώρες θα συνεργαστούν με τη Ρωσία στο πλαίσιο της έρευνας.
Ο Κινέζος διπλωμάτης προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «αποφύγουν τα διπλά μέτρα και σταθμά» στο θέμα.
Η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ότι τρία νήματα των αγωγών Nord Stream 1 και 2 είχαν υποστεί άνευ προηγουμένου ζημιά την προηγούμενη ημέρα.
ουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση ως επίθεση διεθνών τρομοκρατών.
Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh δημοσίευσε αργότερα ένα άρθρο όπου είπε, επικαλούμενος μια πηγή, ότι τα εκρηκτικά κάτω από τους αγωγούς τοποθετήθηκαν από δύτες του αμερικανικού ναυτικού, με την υποστήριξη Νορβηγών ειδικών, τον Ιούνιο του 2022.
Οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι η επίθεση στον αγωγό ήταν το έργο μιας συγκεκριμένης «φιλο-ουκρανικής ομάδας» που έδρασε χωρίς τη στήριξη από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης