Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ναζιστής ο ένοπλος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει την αντιπρόεδρο της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner

Ρωσία: Ναζιστής ο ένοπλος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει την αντιπρόεδρο της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner
Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επικρίνει τις ΗΠΑ ότι με τη στάση τους ενθαρρύνουν ναζιστικά εγκλήματα ανά τον κόσμο

Οι ΗΠΑ αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πόσο επικίνδυνη είναι η ιδεολογία του ναζισμού και ενθαρρύνουν τα εγκλήματα νεοναζί εθνικιστών στην Ουκρανία, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.
«Λάβαμε υπόψη την καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της βίας και του μίσους "παντού" σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Αργεντινής αντιπροέδρου Cristina Fernandez de Kirchner.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες σκόπιμα κλείνουν τα μάτια στις ακραίες πεποιθήσεις του φερόμενου ως εγκληματία, τα νεοναζιστικά τατουάζ του «μαύρου ήλιου», χαρακτηριστικά του τάγματος Azov (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία)», έγραψε η ρωσική πρεσβεία στο κανάλι της στο Telegram.
Σύμφωνα με Ρώσους διπλωμάτες, οι Αμερικανοί ομολόγους τους «ξεχνούν ότι ο δράστης, που κατηγορείται για τη δολοφονία 10 ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο τον Μάιο του 2022, είχε τα ίδια τατουάζ», αναφέρει το Tass.
Η πρεσβεία τόνισε ότι «πολύ συνοπτικές δηλώσεις σχετικά με την κραυγαλέα εκδήλωση ριζοσπαστισμού στο Μπουένος Άιρες δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι διατεθειμένη να βγάλει άβολα συμπεράσματα».

Το παράδειγμα της Ουκρανίας

«Γεννιέται ένα ερώτημα: πόσοι ακόμη άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να επηρεαστούν από τις ενέργειες των υποστηρικτών της ναζιστικής ιδεολογίας προτού οι ΗΠΑ συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους τους και σταματήσουν να συγχωρούν τα εγκλήματα των εθνικιστών.
Αυτό ακριβώς κάνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία όπου το καθεστώς του Κιέβου μαχητές συνεχίζουν να εξοντώνουν σκόπιμα τον άμαχο πληθυσμό», κατέληξαν Ρώσοι διπλωμάτες.
Μια ποινική υπόθεση έχει ανοίξει μετά από μια πρόσφατη απόπειρα να πυροβολήσει την Cristina Fernandez de Kirchner.
Ο Ποινικός Κώδικας της Αργεντινής προβλέπει φυλάκιση έως και 20 ετών για τέτοιο έγκλημα.
Την Πέμπτη (1/9/2022), η Fernandez de Kirchner δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες.
Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε ως Fernando Sabag Montiel, ο οποίος βρισκόταν στο πλήθος των υποστηρικτών της, πλησίασε πολύ κοντά της και έβγαλε όπλο.
Η πολιτικός διέφυγε σώα καθώς το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.
Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, έναν 35χρονο υπήκοο Βραζιλίας που ζει στην Αργεντινή για περισσότερα από 20 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης