Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Νέα μέτρα στήριξης του γουάν από την κεντρική τράπεζα

Κίνα: Νέα μέτρα στήριξης του γουάν από την κεντρική τράπεζα
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών συναλλαγματικών αποθεματικών (RRR) σε 6% από 8% από τις 15 Σεπτεμβρίου
Σε νέα μέτρα για τη στήριξη του γουάν προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ποσό των συναλλαγματικών αποθεμάτων που πρέπει να διατηρούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μια κίνηση που θεωρείται ότι στοχεύει στην επιβράδυνση της πρόσφατης υποτίμησης του γουάν.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών συναλλαγματικών αποθεματικών (RRR) σε 6% από 8% από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η PBOC ανέφερε ότι η μείωση αποσκοπούσε στη βελτίωση της «ικανότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να χρησιμοποιούν συναλλαγματικά κεφάλαια».

Σε χαμηλά 2ετίας το κινεζικό νόμισμα

Η κίνηση ήρθε μετά την πρόσφατη διολίσθηση του κινεζικού γουάν σε χαμηλά 2 ετών.
Το γουάν έχει υποτιμηθεί κατά 8% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της ευρείας ισχύς του δολαρίου στις παγκόσμιες αγορές και της επιδείνωσης της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας.
Η μείωση των υποχρεωτικών αποθεματικών θα ενισχύσει τη ρευστότητα σε δολάρια.
Με βάση τα στοιχεία του τέλους Ιουλίου, όταν τα συναλλαγματικά αποθέματα ήταν 953,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, οι χαμηλότερες απαιτήσεις θα απελευθέρωναν περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Δεν είναι τεράστιο ποσό σε σύγκριση με τις διασυνοριακές εισπράξεις», δήλωσε η Frances Cheung, στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων στην OCBC Bank
.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης