Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα MMM

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα MMM
Ύστερα από 28 μήνες, η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης παύει να είναι υποχρεωτική, ανακοίνωσε η κυβερνήτης "Kathy" Courtney Hochul.
«Από σήμερα η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική», είπε η "Kathy" Courtney Hochul σε συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενη τις πρόσφατες, αναθεωρημένες οδηγίες για την αντιμετώπιση της Covid-19 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).-

Τον περασμένο Απρίλιο, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να μην επιβάλλει πλέον την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ύστερα από την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στη Φλόριντα που έκρινε το μέτρο παράνομο. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είχε επιλέξει τότε να διατηρήσει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μέτρου για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Η "Kathy" Courtney Hochul είπε, ότι η απόφαση για τον τερματισμό της εντολής τίθεται σε ισχύ αμέσως, ενώ σημείωσε πως η  Νέα Υόρκη βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση, καθώς οι λοιμώξεις και οι νοσηλείες μειώνονται. 
«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό μέρος αυτή τη στιγμή, ειδικά αν οι Νεοϋορκέζοι εκμεταλλευτούν αυτό το ενισχυτικό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιστρέφουμε όχι απλώς σε ένα νέο κανονικό, αλλά σε ένα κανονικό φυσιολογικό, και αυτό είναι που προσπαθούμε», είπε η "Kathy" Courtney Hochul κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Που θα ισχύει η χρήση μάσκας

Η Νέα Υόρκη θέσπισε εντολές μάσκας στη δημόσια συγκοινωνία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, όταν η πόλη ήταν το επίκεντρο του Covid στις ΗΠΑ. Πολλοί Νεοϋορκέζοι άρχισαν να αγνοούν την εντολή την άνοιξη μετά από σχεδόν καθολική συμμόρφωση στις αρχές της πανδημίας.

Οι μάσκες εξακολουθούν να απαιτούνται σε γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που έχουν άδεια από το κράτος, είπε η "Kathy" Courtney Hochul.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης