Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pasechnik (Luhansk): Είμαστε έτοιμοι για δημοψήφισμα για ένωση στη Ρωσία όποτε αυτό κριθεί ασφαλές

Pasechnik (Luhansk): Είμαστε έτοιμοι για δημοψήφισμα για ένωση στη Ρωσία όποτε αυτό κριθεί ασφαλές
Δεν έχουμε το δικαίωμα να θέσουμε σε κίνδυνο το λαό μας υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το Luhansk, η μια από τις δύο επαρχίες του Donbass που έχουν τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, είναι έτοιμο να διεξάγει δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία, εφόσον πρώτα έχουν διαμορφωθεί οι δέουσες συνθήκες ασφάλειας διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk Leonid Pasechnik.
«Ο λαός μας περίμενε το δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία για περισσότερο από οκτώ χρόνια και είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε αυτό στις 4 Νοεμβρίου – την Ημέρα Εθνικής Ενότητας – ή νωρίτερα ή και αργότερα.
Ακόμα και στις 31 Δεκεμβρίου να οριστεί, ο λαός μας θα πάει» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Leonid Pasechnik.
Ωστόσο ο Pasechnik υποστήριξε πως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχουν διασφαλιστεί όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς συνθήκες για τους ανθρώπους της επαρχίας.
«Ο εχθρός εξακολουθεί να βομβαρδίζει περιοχές της επαρχίας μας.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους μας» τόνισε ο επικεφαλής του Luhansk, υποστηρίζοντας πως οι δυνάμεις για την απελευθέρωση του Donbass, «φέρνουν βήμα βήμα την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος πιο κοντά».
«Πιστεύω ότι εντός του έτους, μαζί με τους γείτονες μας στο Donetsk, θα πάμε στις κάλπες και θα πούμε: «Ναι, Ρωσία».
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο Andrei Turchak, γραμματέας του γενικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» είπε πως η κατάλληλη ημερομηνία για να διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα στο Donbass για την ένωση με τη Ρωσία, θα ήταν την Ημέρα Εθνικής Ενότητας, δηλαδή στις 4 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης