Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Συνάντηση με Xi Jinping και Erdogan στο Ουζμπεκιστάν

Putin: Συνάντηση με Xi Jinping και Erdogan στο Ουζμπεκιστάν

Η πρώτη συνάντηση από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αναμένει να συναντηθεί με τους ομολόγους του από την Κίνα, Xi Jinping, και την Τουρκία, Recep Tayyip Erdogan, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα στο Ουζμπεκιστάν, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Shanghai Cooperation Organisation Summit 2022).
Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως η στάση που έχει κρατήσει η Κίνα απέναντι στην ουκρανική κρίση υπήρξε μέχρι στιγμής «ισορροπημένη», ενώ πηγές από τη Δύση επισημαίνουν, ότι το Πεκίνο δεν έχει τους περασμένους μήνες επί της ουσίας στηρίξει τους Ρώσους στο Ουκρανικό όσο και όπως οι τελευταίοι θα ήθελαν. 

Η πρώτη συνάντηση από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία 

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση Putin – Xi είναι η πρώτη που πραγματοποιείται έπειτα από την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οφείλουμε να τονίσοουμε πως οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πεκίνο, αλλά πριν από τη ρωσική εισβολή. 
Το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως οι κ.κ. Πούτιν και Σι πρόκειται να συζητήσουν κατά τη συνάντησή τους την ερχόμενη Πέμπτη για θέματα όπως είναι η Ουκρανία και η Ταϊβάν, ενώ την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στο Ουζμπεκιστάν, με κυρίαρχο θέμα στη μεταξύ τους ατζέντα τα σιτηρα πουεξάγονται μέσω της Μαύρης Θάλασσας σύμφωνα με ανακοίνωση  από το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης