Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γκρίνια από Τουρκία σε Σουηδία: «Λάβετε μέτρα κατά της τρομοκρατίας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ»

Γκρίνια από Τουρκία σε Σουηδία: «Λάβετε μέτρα κατά της τρομοκρατίας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ»
Οι δύο χώρες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη συμμαχία ασφαλείας ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν την αντίθεση από την Τουρκία, η οποία βρήκε χώρο να προωθήσει τη δική της ατζέντα, βάζοντας στο στόχαστρο του Κούρδους που βρίσκονται στις δύο χώρες.
Σχετικά Άρθρα


Κρίσιμη ώρα για τη νέα σουηδική κυβέρνηση, μιας και θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ονομάζεται Τουρκία και τις αξιώσεις της τελευταίας αναφορικά με την άρση του βέτο της στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Ειδικότερα,η νέα σουηδική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια που έχει εγείρει η Τουρκία σε αντάλλαγμα για την άρση του βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Να σημειωθεί, πως οι δύο χώρες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη συμμαχία ασφαλείας ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν την αντίθεση από την Τουρκία, η οποία βρήκε χώρο να προωθήσει τη δική της ατζέντα, βάζοντας στο στόχαστρο του Κούρδους που βρίσκονται στις δύο χώρες.

Γκρίνια από την Τουρκία

Η Τουρκία μετά και την απόσυρση της πιθανότητας του βέτο κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο είχε καταφέρει να κερδίσει συγκεκριμένα ανταλλάγματα, όμως η Άγκυρα  έχει τονίσει αρκετές φορές ότι οι δύο χώρες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε, ότι η Τουρκία δεν περίμενε από τη Σουηδία να λάβει μέτρα πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αλλά η επόμενη κυβέρνηση στη Στοκχόλμη πρέπει τώρα να κάνει μια κίνηση για το θέμα: "Γνωρίζουν ότι αυτή η συμφωνία δεν θα εγκριθεί από το (τουρκικό) κοινοβούλιο εάν δεν κάνουν (βήματα). Υπάρχει συμφωνία και οι απαιτήσεις αυτής της συμφωνίας είναι σαφείς. Αυτές πρέπει να εκπληρωθούν", κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης