Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι κατασκευαστές κατοικιών μειώνουν τις τιμές - Πτωτικό κλίμα για ένατο συνεχόμενο μήνα

ΗΠΑ: Οι κατασκευαστές κατοικιών μειώνουν τις τιμές - Πτωτικό κλίμα για ένατο συνεχόμενο μήνα
Οι κατασκευαστές κατηγορούν τις αυξανόμενες τιμές πώλησης για το πρόβλημα.
Σχετικά Άρθρα
Δυσοίωνες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ στον τομέα των κατασκευών, καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου μειώνουν τις τιμές για τα σπίτια καθώς η εμπιστοσύνη τους στην αγορά συνεχίζει να πέφτει.
Το κλίμα για τους κατασκευαστές κατοικιών τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 3 μονάδες στις 46 στον δείκτη National Association of Home Builders/Wells Fargo Housing Market Index.
Οτιδήποτε κάτω από 50 θεωρείται αρνητικό.
Ο τομέας της κατασκευής κατοικιών έχει ιστορικά καλύτερες επιδόσεις μετά από πρώιμες μειώσεις.
Αυτός είναι ο ένατος συνεχόμενος μήνας πτώσης και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2014, με εξαίρεση τη βραχύβια πτώση κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020.
Το κλίμα ήταν στο 83 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν τα επιτόκια ήταν περίπου το μισό από αυτό που είναι τώρα.

Τι φταίει

Οι κατασκευαστές κατηγορούν τις αυξανόμενες τιμές πώλησης για το πρόβλημα.
Ο μέσος όρος του 30ετούς σταθερού επιτοκίου ξεκίνησε φέτος γύρω στο 3% και στη συνέχεια άρχισε να αυξάνεται σταθερά, ξεπερνώντας το 6% για λίγες ημέρες τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Mortgage News Daily.
Στη συνέχεια υποχώρησε λίγο και σχεδόν έφθασε στο 5% τον Αύγουστο, πριν αυξηθεί απότομα και πάλι, πίσω πάνω από 6% αυτόν τον μήνα.
Αυτό έκανε μια ήδη ακριβή αγορά κατοικίας λιγότερο προσιτή.
Η Federal Reserve, εν τω μεταξύ, αναμένεται να αυξήσει ξανά το βασικό της επιτόκιο αυτή την εβδομάδα καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός.
«Η κίνηση των αγοραστών είναι αδύναμη, καθώς περισσότεροι καταναλωτές παραμένουν στο περιθώριο λόγω των υψηλών επιτοκίων στεγαστικών δανείων και των τιμών των κατοικιών που θέτουν την αγορά νέου σπιτιού εκτός οικονομικής δυνατότητας για πολλά νοικοκυριά», δήλωσε ο πρόεδρος του NAHB Jerry Konter, κατασκευαστής κατοικιών και προγραμματιστής.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των κατασκευαστών κατοικιών ανέφερε επίσης μείωση των τιμών των κατοικιών, από 19% τον Αύγουστο, πρόσθεσε ο Konter.
Από τις τρεις συνιστώσες του δείκτη, οι τρέχουσες συνθήκες πωλήσεων μειώθηκαν 3 μονάδες στις 54, οι προσδοκίες πωλήσεων τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκαν κατά 1 μονάδα στις 46 και η κίνηση των αγοραστών μειώθηκε 1 μονάδα στις 31.
Το υψηλότερο κόστος για τη γη, την εργασία και τα υλικά έχει δυσκολέψει τους κατασκευαστές να μειώσουν τις τιμές, αλλά τώρα αναγκάζονται να το κάνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης