Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Τα πρατήρια βενζίνης θα «στεγνώσουν» την επόμενη εβδομάδα

Ουγγαρία: Τα  πρατήρια βενζίνης θα «στεγνώσουν» την επόμενη εβδομάδα
Η ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τα ανώτατα όρια τιμών στα καύσιμα και στα βασικά τρόφιμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σχετικά Άρθρα
Δυσοίωνες προβλέπονται οι επόμενες εβδομάδες καθώς ο ουγγρικός κολοσσός φυσικού αερίου και πετρελαίου MOL θα είναι σε θέση να παραδώσει μόνο το ένα τέταρτο των απαιτούμενων καυσίμων, ανέφεραν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ

Σύμφωνα με την Daily News Hungary, η MOL ενημέρωσε τους εταίρους της ότι μπορούσαν να παραδώσουν μόνο το 25% της συμβατικής ποσότητας καυσίμου.
Ο αναφερόμενος λόγος για την απόφαση αυτή είναι "να διατηρηθεί η προβλεψιμότητα των παραγγελιών καυσίμων και της προμήθειας στην Ουγγαρία, εξήγησε η MOL.
Η ανακοίνωση του γίγαντα πετρελαίου και φυσικού αερίου αφορά επίσης τις παραδόσεις βενζίνης και ντίζελ."

Ανώτατα όρια τιμών

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τα ανώτατα όρια τιμών στα καύσιμα και στα βασικά τρόφιμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σχετικά με την πιθανή έλλειψη καυσίμων, ο Gergely Gulyás, σύμβουλος του πρωθυπουργού, δήλωσε στις ότι «μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στα πρατήρια καυσίμων».
Ωστόσο, εμπιστεύεται τη βιωσιμότητα των αποφάσεών τους.
Ο Gulyás πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ευχαριστήσουν τη MOL που η κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει το καθεστώς ανώτατων τιμών καυσίμων.
Ως αποτέλεσμα, οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ θα παραμείνουν στα 480 HUF ανά λίτρο (1,19 ευρώ/λίτρο) στην Ουγγαρία έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Το διυλιστήριό στη Százhalombatta λειτουργεί κανονικά

Η MOL ανακοίνωσε ότι το διυλιστήριό της στη Százhalombatta λειτουργεί ξανά με πλήρη δυναμικότητα επειδή ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.
Η δεύτερη φάση συντήρησης θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου, αλλά αυτό θα είναι ένα έργο μικρότερης κλίμακας που θα επηρεάσει μόνο τις εγκαταστάσεις παραγωγής ντίζελ.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αυξηθεί η παραγωγή ντίζελ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ουγγρικό Τύπο, «ευτυχώς η ζήτηση μειώνεται το φθινόπωρο και το χειμώνα, μετριάζοντας την έλλειψη καυσίμων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης