Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Credit Suisse εξετάζει έξοδο από την αμερικανική αγορά – Διαψεύδει η τράπεζα

Reuters: Η Credit Suisse εξετάζει έξοδο από την αμερικανική αγορά – Διαψεύδει η τράπεζα
Η Credit Suisse φέρεται να εξετάζει έξοδο από την αγορά των ΗΠΑ
Έξοδο από την αμερικανική αγορά φέρεται να εξετάζει έξοδο η Credit Suisse, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα αναζητά μετρητά από επενδυτές, καθώς επιχειρεί μια ριζική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της. Η τράπεζα άρχισε τις τελευταίες εβδομάδες να συνομιλεί με διάφορους επενδυτές. Διάφορα σενάρια είναι υπό συζήτηση για την επενδυτική τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης της δραστικής επιλογής εξόδου από την αγορά των ΗΠΑ, ανέφεραν δύο πηγές.
Δεν είναι σαφές πόσο ένθερμοι είναι οι επενδυτές και το ενδιαφέρον μπορεί να μετριαστεί από το γεγονός ότι η τράπεζα, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη από μια σειρά σκανδάλων, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 12 δισεκ. φράγκα σε κεφάλαια από το 2015.
Ένας εκπρόσωπος της Credit Suisse δήλωσε σχετικά: "Είπαμε ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο σχετικά με την ολοκληρωμένη επισκόπηση στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη μας για το τρίτο τρίμηνο. Θα ήταν πρόωρο να σχολιάσουμε τυχόν πιθανά αποτελέσματα πριν από αυτό".
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα αναμένονται στις 27 Οκτωβρίου 2022.
Η Credit Suisse εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο περικοπής περίπου 5.000 θέσεων εργασίας, περίπου μία θέση στις δέκα, ως μέρος της προσπάθειας μείωσης του κόστους.
Παράλληλα, έχει εκπονήσει σχέδιο διάσπασης και εκχώρηση προβληματικών περιουσιακών σε bad bank, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να εξέλθει από μια τριετία σκανδάλων.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με προτάσεις που υποβλήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, η Credit Suisse ελπίζει να πουλήσει κερδοφόρες μονάδες, όπως η επιχείρηση τιτλοποιημένων προϊόντων της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια επιζήμια αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι FT.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Axel Lehmann τοποθέτησε τον Ulrich Körner ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιούλιο για να πραγματοποιήσει μια ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας, η οποία έχει πληγεί από ένα σκάνδαλο εταιρικής κατασκοπείας, ζημιές ρεκόρ και πολλές αγωγές τα τελευταία χρόνια.

Το σχέδιο

Τα σχέδιο προβλέπει πως η Credit Suisse θα χωριστεί στα τρία:
α) Σε μια συμβουλευτική επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία της αργότερα
β) Σε μια bad bank, η οποία θα διατηρεί περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου
γ) Και σε μια επιχείρηση η οποία θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες δραστηριότητες
Το διοικητικό συμβούλιο και η εκτελεστική ομάδα σχεδιάζουν να αποκαλύψουν τη στρατηγική – η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας – με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της τράπεζας στις 27 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης