Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πρόστιμο 29 εκατ. δολαρίων στο TikTok επειδή δεν προστατεύει το απόρρητο των παιδιών

tags :
Βρετανία: Πρόστιμο 29 εκατ. δολαρίων στο TikTok επειδή δεν προστατεύει το απόρρητο των παιδιών
Το TikTok έχει πλέον 30 ημέρες για να απαντήσει στην απόφαση.
Σχετικά Άρθρα
Η TikTok ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο 27 εκατομμυρίων λιρών (29 εκατομμυρίων δολαρίων) στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι ρυθμιστικές αρχές απορρήτου διαπίστωσαν αδυναμίες στον χειρισμό των δεδομένων παιδιών από την εταιρεία.
Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών εξέδωσε μια «ειδοποίηση πρόθεσης» στην TikTok ενημερώνοντας την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή βίντεο για την «προσωρινή της άποψη ότι η TikTok παραβίασε τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ Μαΐου 2018 και Ιουλίου 2020».
Σύμφωνα με το ICO, το TikTok μπορεί να επεξεργάστηκε τα δεδομένα παιδιών κάτω των 13 ετών χωρίς τη γονική συναίνεση, να παρέλειψε να παρουσιάσει πληροφορίες στους χρήστες του με τρόπο κατανοητό και να επεξεργάστηκε «δεδομένα ειδικής κατηγορίας», όπως πληροφορίες σε τη φυλή ή την εθνικότητα του ατόμου, χωρίς νομικούς λόγους.
«Όλοι θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν και να βιώσουν τον ψηφιακό κόσμο, αλλά με την κατάλληλη προστασία του απορρήτου των δεδομένων», δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών John Edwards.
«Οι εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες έχουν νομικό καθήκον να θέσουν σε εφαρμογή αυτές τις προστασίες, αλλά η προσωρινή μας άποψη είναι ότι η TikTok δεν ανταποκρίθηκε σε αυτήν την απαίτηση».
Το ICO σημείωσε ότι τα ευρήματά του είναι «προσωρινά» και ότι «δεν πρέπει να συναχθεί συμπέρασμα σε αυτό το στάδιο ότι υπήρξε, στην πραγματικότητα, παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων ή ότι τελικά θα επιβληθεί χρηματική ποινή».
Το ICO μπορεί να επιβάλει μέγιστο πρόστιμο ύψους 4% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων της TikTok σύμφωνα με τον GDPR της ΕΕ, ο οποίος εξακολουθεί να κατοχυρώνεται στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το TikTok έχει πλέον 30 ημέρες για να απαντήσει στην απόφαση.
Εάν οι αξιωματούχοι της εταιρείας κάνουν μια αρκετά πειστική υπόθεση υπερασπίζοντας τον χειρισμό των δεδομένων παιδιών, η ICO μπορεί να μειώσει το μέγεθος της ποινής ή να μην επιβάλει πρόστιμο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης