Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη RIAC: Ο αγγλοαμερικανικός άξονας πίσω από το σαμποτάζ στους Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα

Αποκάλυψη RIAC: Ο αγγλοαμερικανικός άξονας πίσω από το σαμποτάζ στους Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα
Η διαρροή στους αγωγούς εκτόξευσε την Πολωνία στη θέση ενός από τους πιο κομβικούς ενεργειακούς κόμβους της Ευρωπαικής ηπείρου.
Σχετικά Άρθρα
Ανησυχία και πολλά ερωτήματα προκαλούν οι -άγνωστης αιτίας- διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, σε μια περίοδο μάλιστα που οι τιμές του αερίου υποχωρούσαν, με αποτέλεσμα ο απώτερος στόχος της Ρωσίας για αντίποινα στην Ευρώπη να μην επιτυγχάνεται.
Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι και οι δύο πλευρές -Ρωσία και Δύση- ανταλλάσσουν κατηγορίες για... σαμποτάζ.
Όπως αναφέρει το Russian International Affair Council, αυτή η «τρομοκρατική επίθεση» κατέστρεψε κάθε πιθανότητα ενεργειακής προσέγγισης Ρωσίας-Γερμανίας και εκτόξευσε αμέσως την Πολωνία στη θέση ενός από τους πιο κομβικούς ενεργειακούς κόμβους της ηπείρου και έτσι οδήγησε τα σχέδια του Αγγλοαμερικανικού Άξονα για διαίρεση και διοίκηση της Ευρώπης στο επόμενο επίπεδο.

Δολιοφθορά από πίσω

Η άνευ προηγουμένου ζημιά που έγινε στους αγωγούς Nord Stream τη Δευτέρα το βράδυ ήταν σίγουρα μια πράξη δολιοφθοράς ακριβώς όπως υποπτεύονται η Δανία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Ρωσία, αν και κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει για το ποιος πραγματοποίησε αυτήν την οικολογική τρομοκρατική επίθεση στη Βαλτική Θάλασσα.
Ωστόσο, το Κίεβο, όπως ήταν αναμενόμενο, κατηγόρησε τη Ρωσία για την καταστροφή του αγωγού της σε ένα «μπέρδεμα» των δεδομένων της προηγούμενης θεωρίας, που ισχυριζόταν ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τακτικά τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporozhye που είναι επίσης υπό τον έλεγχό της.
Αυτό το γελοίο σενάριο μπορεί εύλογα να αποκλειστεί, ειδικά επειδή η Μόσχα θα μπορούσε απλώς να κρατήσει κλειστή την κάνουλα για τεχνικούς λόγους χωρίς να διακινδυνεύσει να πιαστεί να σαμποτάρει τους δικούς της αγωγούς στα ελεγχόμενα από το ΝΑΤΟ ύδατα.

Η Πολωνία στο παιχνίδι

Οι ηπειρωτικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία δεν πρέπει επίσης να υποψιαστούν, παρόλο που έχει καταστεί πρόσφατα ως σημαντικός ενεργειακός παίκτης.
Υπάρχει, απλώς, σοβαρός κίνδυνος οικολογικού χτυπήματος στα άμεσα συμφέροντα της χώρας για να δικαιολογηθεί η πραγματοποίηση μιας τέτοιας τρομοκρατικής πράξης μόνο και μόνο για να ακρωτηριάσει για πάντα τον μοναδικό πιθανό ανταγωνιστή του αγωγού, τους δύο Nord Streams;
Τούτου λεχθέντος, η επίθεση εντούτοις εξυπηρετεί πράγματι τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Πολωνίας για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ακόμη κι αν πιθανότατα δεν βρισκόταν πίσω από αυτό που συνέβη ή είχε προηγούμενες γνώσεις γι' αυτό, γι' αυτό και οι υποψίες πρέπει να πέφτουν στους συμμάχους της στον Αγγλοαμερικανικό Άξονα.
pipes.webp

Τα συμφέροντα του Αγγλοαμερικανικού Άξονα

Και οι δύο έχουν συμφέρον να διαιρέσουν και να κυβερνήσουν την ΕΕ διευκολύνοντας την άνοδο της Πολωνίας ως ηπειρωτικής Μεγάλης Δύναμης ικανής τελικά να ανταγωνιστεί τον de facto Γερμανό ηγέτη του μπλοκ (τουλάχιστον στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Με στόχο να βγάλει τη Γερμανία οριστικά έξω από το γεωπολιτικό και γεωοικονομικό παιχνίδι, ο Άξονας πρέπει όχι μόνο να την ξεγελάσει με επιτυχία ώστε να «αυτοκτονήσει» οικονομικά μέσω της συμμόρφωσής της με τις αντιρωσικές κυρώσεις, αλλά και να καταστρέψει κάθε πιθανότητα στρατηγικής ουσιαστικής προσέγγισης με τη Ρωσία στο μέλλον.

Η Γερμανία μένει εκτός

Η δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream επιτυγχάνει ακριβώς αυτό, αποτρέποντας πλήρως τη Γερμανία από το να προσκολληθεί σε οποιαδήποτε ενεργειακά σχέδια μπορεί να έχει για την τελική αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία.
Με αυτό το σενάριο να απορρίπτεται με σιγουριά μετά την οικολογική τρομοκρατική επίθεση στη Βαλτική Θάλασσα, η οποία εξυπηρέτησε επίσης τον σκοπό να γίνει η Πολωνία μεταξύ των πιο κομβικών ενεργειακών κόμβων της ηπείρου, η Γερμανία μπορεί επίσης να καταλάβει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα περισσότερο σε σχέση με τη Ρωσία, όντας η πρώτη χώρα που έστειλε άρματα μάχης αιχμής στο Κίεβο.
Αυτή η τεχνητά κατασκευασμένη στρατηγική αδράνεια θα καταδίκαζε έτσι τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις για δεκαετίες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αγγλοαμερικανικός Άξονας επωφελείται τα μέγιστα από την οικολογική, τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βαλτική Θάλασσα κατά των δύο αγωγών Nord Stream.
Είναι μακριά και οι δύο χώρες από τις συνέπειες της οικολογικής καταστροφής που δημιούργησαν και είναι έτσι σε θέση να προωθήσουν τους μεγάλους στρατηγικούς τους στόχους χωρίς κανένα κόστος για τις ίδιες.
Αυτή η τρομοκρατική επίθεση κατέστρεψε κάθε πιθανότητα ενεργειακής προσέγγισης Ρωσίας-Γερμανίας, εκτόξευσε αμέσως την Πολωνία στη θέση ενός από τους πιο κομβικούς ενεργειακούς κόμβους της ηπείρου και έτσι πήγε τα σχέδιά της για διαίρεση και διοίκηση της Ευρώπης στο επόμενο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης