Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Dr. Anthony Fauci αύξησε 66% την περιουσία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο Dr. Anthony Fauci αύξησε 66% την περιουσία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο Fauci έλαβε το 2021 μισθό ύψους 456.028 δολαρίων
Η καθαρή αξία του εισοδήματος του Dr. Anthony Fauci αυξήθηκε κατά 66% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέες οικονομικές γνωστοποιήσεις που περιήλθαν στην κατοχή του OpenTheBooks.com.
Ο Fauci ανέφερε την 1η Ιανουαρίου 2019 καθαρή αξία εισοδήματος 7.523.634 δολάρια.
Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022, είχε αυξηθεί σε 12.677.513 δολάρια.
Ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο Fauci έλαβε το 2021 μισθό ύψους 456.028 δολαρίων, γεγονός που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο υπάλληλο σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Η σύζυγός του, Christine Grady, είναι επικεφαλής βιο-ηθικολόγος για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα καταφέρνει επίσης πολύ καλά, εισπράττοντας πέρυσι μισθό 238.970 δολαρίων.
Ο Fauci ως γνωστόν αμείβεται περισσότερο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και η σύζυγός του εισπράττει περισσότερα από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Ωστόσο, αυτοί οι παχυλοί ομοσπονδιακοί μισθοί δεν είναι ο μόνος μοχλός πλουτισμού του νοικοκυριού Fauci κατά την εποχή της πανδημίας.

Οι άλλες πηγές εισοδήματος

Το 2021, στον Fauci απονεμήθηκε το βραβείο Dan David του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, το οποίο συνοδεύτηκε από επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Η επιτροπή του βραβείου δήλωσε ότι ο Fauci "έχει επαινεθεί ευρέως για το θάρρος του να λέει την αλήθεια στην εξουσία" κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.
Όπως συνηθίζεται, ο Fauci δώρισε μέρος των χρημάτων του βραβείου του πίσω για να χορηγηθούν ως υποτροφίες σε φοιτητές, αλλά εξακολουθούσε να παίρνει 901.400 δολάρια, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που εξέτασε το OpenTheBooks.com.
Ο Fauci έλαβε επίσης 12.500 δολάρια τόσο από το βραβείο Elliot Richardson για τη δημόσια υπηρεσία όσο και από το βραβείο Abelson από την Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης, και έλαβε 5.198 δολάρια όταν ανακηρύχθηκε ομοσπονδιακός υπάλληλος της χρονιάς στην τελετή απονομής των μεταλλίων Samuel J. Heyman Service to America Medals για το 2020.
Ο Fauci ήταν συντάκτης για την McGraw Hill, λαμβάνοντας 100.000 δολάρια για τη δουλειά του το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης