Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος του πληθωρισμού κατά 4,7% σύμφωνα με τον δείκτη UMich

ΗΠΑ: Άνοδος του πληθωρισμού κατά 4,7% σύμφωνα με τον δείκτη UMich
Οι διάμεσες μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό έπεσαν κάτω από το εύρος 2,9-3,1% για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021.
Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν και βάσει του δείκτη UMich Sentiment οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποχώρησαν για άλλη μια φορά τον Σεπτέμβριο 2022, στο 4,7%.
Ωστόσο, αυτό είναι πάνω από τις προσδοκίες του 4,6% και πάνω από το flash print του 4,6% από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
UMich_1.jpg
Στο 2,7%, οι διάμεσες μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό έπεσαν κάτω από το εύρος 2,9-3,1% για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021.

Ασταθείς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι πιθανό να παραμείνουν σχετικά ασταθείς τους επόμενους μήνες, καθώς η αβεβαιότητα των καταναλωτών σχετικά με αυτές τις προσδοκίες παρέμεινε υψηλή και είναι απίθανο να υποχωρήσει ενόψει των συνεχιζόμενων παγκόσμιων πιέσεων στον πληθωρισμό.
UMich_2.png
Ωστόσο, επιβεβαιώνει τη βουτιά στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε άλλες αγορές και έρευνες.
Η υπόλοιπη έρευνα δείχνει ότι το συναίσθημα για τους καταναλωτές σε όλη την κατανομή εισοδήματος έχει μειωθεί με εντυπωσιακά στενό τρόπο τους τελευταίους 6 μήνες, αντανακλώντας κοινές ανησυχίες για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού, ακόμη και μεταξύ των πλουσιότερων καταναλωτών, που έχουν ιστορικά δημιουργήσει τη μερίδα του λέοντος στις δαπάνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης