Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αποκαλύπτει: ΗΠΑ ή Βρετανία προκάλεσαν τις δολιοφθορές στους Nord Stream, όχι η Ρωσία

Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αποκαλύπτει: ΗΠΑ ή Βρετανία προκάλεσαν τις δολιοφθορές στους Nord Stream, όχι η Ρωσία
Ο Douglas McGregor υπενθύμισε επίσης τη δημοσίευση του ευρωβουλευτή Radoslav Sikorsky, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο κρύβονται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2.
Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Douglas McGregor, σε συνέντευξή του στον οικοδεσπότη του podcast Judging Freedom, Andrew Napolitano, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.
"Πρέπει να δούμε ποιες χώρες είχαν την ευκαιρία να το κάνουν αυτό.
Και εδώ μιλάμε για το Βασιλικό Ναυτικό [Μεγάλη Βρετανία] και το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά προφανές", είπε ο McGregor.
Παράλληλα, υπενθύμισε το δημοσίευμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας (2007-2014), ευρωβουλευτή Radoslaw Sikorski, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στο Twitter.
O πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου χαρακτήρισε παράλογη την εικασία ότι η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις δολιοφθορές στους αγωγούς.
«Οι Ρώσοι δεν το έκαναν», τόνισε, σημειώνοντας επίσης ότι η εμπλοκή της Γερμανίας στο περιστατικό είναι «πολύ απίθανη».

Μια ακόμη αποκάλυψη

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τους αγωγούς ανήκουν στον στρατό των ΗΠΑ ή στο ΝΑΤΟ (ή πιθανώς στη Σουηδία, μια χώρα που εκλιπαρεί, μαζί με τη Φινλανδία, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ).
Στην διεθνή στρατιωτική άσκηση Baltops (με τη συμμετοχή ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών κρατών) χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα, θαλάσσια και υποβρύχια drones.
Το όχημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας στο πλαίσιο της ετήσιας αξιολόγησης ακεραιότητας του αγωγού Nord Stream.
Δεδομένου ότι βρισκόταν εντός της Σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το νησί Gotland, οι Σουηδοί κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις τους να απομακρύνουν και τελικά να αφοπλίσουν το αντικείμενο.

Η ανάπτυξη και η παραγωγή αυτού του είδους υποβρύχιου drone ήταν στη λίστα υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ εδώ και αρκετό καιρό.
«Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του ήταν πολύ ενεργό στο τμήμα υποβρύχιων drones.
Οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε μεγάλης απόστασης νορβηγικά υποβρύχια drones που μπορούν να τροποποιηθούν».
Οι ενδείξεις αυξάνονται το χτύπημα στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 είναι ξεκάθαρα ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ που σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ επιχειρούσαν στην περιοχή και στόχος τους ήταν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία… και να την στοχοποιήσουν ως χώρα που καταφεύγει σε δόλιες πρακτικές.

Zakharova: «Οι αλεπούδες αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κοτόπουλων»

Εν τω μεταξύ υ
ποκριτική χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova την προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου να βοηθήσει τη Δανία στην έρευνα για δολιοφθορές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφερε τη βοήθειά του στη Δανία στη διερεύνηση της δολιοφθοράς στον Nord Stream, ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού Liz Truss.
Οι αλεπούδες αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κοτόπουλων», σημείωσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης