Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 5% στο πετρέλαιο, εν όψει μείωσης παραγωγής από τον OPEC+ - Στα 89,28 δολ. το βαρέλι το brent

Ράλι 5% στο πετρέλαιο, εν όψει μείωσης παραγωγής από τον OPEC+ - Στα 89,28 δολ. το βαρέλι το brent
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο OPEC+ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή του κατά πάνω από 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Ράλι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά από πληροφορίες ότι ο OPEC+ θα μειώσει την παραγωγή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτή την εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει την υποχώρηση των τιμών.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 4,8% στα 89,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σημείωσαν άλμα 89,27% στα 83,81 δολάρια το βαρέλι..
Και τα δύο συμβόλαια ανέκαμψαν επίσης από τις μεγάλες απώλειες του Σεπτεμβρίου και του τρίτου τριμήνου.
Πληροφορίες ανέφεραν τη Δευτέρα ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή του κατά πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd)  την Τετάρτη, προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του αργού.
Η περικοπή θα έρθει εν μέσω ενδείξεων από τα μέλη του ΟΠΕΚ ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών του αργού ήταν αβάσιμες και ότι οι μειώσεις της παραγωγής για τη σταθεροποίηση των τιμών είναι επιβεβλημένες.
Το καρτέλ πρόκειται να συνεδριάσει στη Βιέννη την Τετάρτη, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή του από τον Μάρτιο του 2020.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν κατά 11,2% τον Σεπτέμβριο, τον χειρότερο μήνα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, καθώς τα hawkish μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλες κεντρικές τράπεζες δημιούργησαν ανησυχίες ότι η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί δραστικά εν όψει της αύξησης των επιτοκίων.

brent_29.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης