Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε νόμους για την αποδοχή νέων υπηκόων στη Ρωσία από τις περιοχές Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε νόμους για την αποδοχή νέων υπηκόων στη Ρωσία από τις περιοχές Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia
Οι ένοπλες δυνάμεις, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί και οι ειδικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye προτείνεται να συμπεριληφθούν στις αντίστοιχες ρωσικές μονάδες

Η Κρατική Δούμα σε έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε ομόφωνα τους συνταγματικούς νόμους για την αποδοχή στη Ρωσία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk, των περιοχών Kherson και Zaporizhia.
Ο Putin παρουσίασε τα έγγραφα προς εξέταση από τους βουλευτές .
Από την ημέρα αποδοχής των περιοχών στη Ρωσία και έως την 1η Ιανουαρίου 2026, θα ισχύει μια μεταβατική περίοδος.
Έτσι, στους πολίτες που ζουν στην εν λόγω επικράτεια διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία, αναγνωρίζονται έγγραφα που έχουν εκδοθεί προηγουμένως σχετικά με την εκπαίδευση, τη διάρκεια υπηρεσίας, το δικαίωμα λήψης συντάξεων, την κοινωνική και ιατρική βοήθεια.
Μέχρι την 1η Ιουνίου 2023, τα εδαφικά παραρτήματα των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων θα εμφανιστούν σε τέσσερις περιοχές.
Κατά τη μεταβατική περίοδο, θα ανοίξουν εκεί και εισαγγελικά γραφεία και θα αρχίσει να λειτουργεί το ρωσικό δικαστικό σύστημα.
Το ρούβλι γίνεται η νομισματική μονάδα στην επικράτεια των νέων οντοτήτων και το ουκρανικό hryvnia επιτρέπεται να κυκλοφορεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Οι ένοπλες δυνάμεις, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί και οι ειδικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye προτείνεται να συμπεριληφθούν στις αντίστοιχες ρωσικές μονάδες.
Ο Putin και οι αρχηγοί των τεσσάρων περιοχών στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κρεμλίνο υπέγραψαν διεθνείς συνθήκες για την αποδοχή των περιοχών Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης