Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google κλείνει την υπηρεσία Translate στην Κίνα

tags :
Η Google κλείνει την υπηρεσία Translate στην Κίνα
Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος ενός από τα τελευταία εναπομείναντα προϊόντα της Google η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Η Google ανακοίνωσε ότι έκλεισε την υπηρεσία Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα, επικαλούμενη χαμηλή χρήση.
Ο αποκλειστικός ιστότοπος της ηπειρωτικής Κίνας για το Google Translate ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στην έκδοση της υπηρεσίας στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι προσβάσιμο από την ηπειρωτική Κίνα.

«Διακόπτουμε τη λειτουργία του Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα λόγω χαμηλής χρήσης», ανέφερε η Google σε δήλωση.

Η Google είχε μια έντονη σχέση με την κινεζική αγορά. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής του από την Κίνα το 2010 λόγω της αυστηρής κυβερνητικής λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Οι άλλες υπηρεσίες της - όπως οι Χάρτες Google και το Gmail - είναι επίσης ουσιαστικά αποκλεισμένες από την κινεζική κυβέρνηση.
Ως αποτέλεσμα, τοπικοί ανταγωνιστές όπως η μηχανή αναζήτησης Baidu και ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των παιχνιδιών Tencent έχουν κυριαρχήσει στο κινεζικό διαδικτυακό τοπίο σε τομείς από την αναζήτηση έως τη μετάφραση.

Η σχέση της Google με την αγορά στην Κίνα

Η Google έχει πλέον πολύ περιορισμένη παρουσία στην Κίνα. Ορισμένο από το υλικό της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, κατασκευάζονται στην Κίνα. Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η Google έχει μεταφέρει κάποια παραγωγή των Pixel smartphones της στο Βιετνάμ.
Η εταιρεία θέλει επίσης να προσπαθήσει να πείσει Κινέζους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για το λειτουργικό της σύστημα Android παγκοσμίως, οι οποίες στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, παρόλο που αυτό είναι αποκλεισμένο στην Κίνα.
Το 2018, η Google σκεφτόταν την επιστροφή της στην Κίνα με τη μηχανή αναζήτησής της, αλλά τελικά απέσυρε αυτό το έργο μετά από αντιδράσεις από υπαλλήλους και πολιτικούς.
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν παγιδευτεί στη μέση συνεχιζόμενων εντάσεων στον τομέα της τεχνολογίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για την πιθανή πρόσβαση της Κίνας σε ευαίσθητες τεχνολογίες σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.
Τον Αύγουστο, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής τσιπ Nvidia αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον θα περιορίσει τις πωλήσεις συγκεκριμένων εξαρτημάτων της εταιρείας στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης