Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sos από Zaporizhia - Η ΕΕ έστειλε 5 εκατ. δόσεις ιωδίου στην Ουκρανία λόγω απειλής καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου

Sos από Zaporizhia - Η ΕΕ έστειλε 5 εκατ. δόσεις ιωδίου στην Ουκρανία λόγω απειλής καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου
Δεκάδες ομάδες επίθεσης από ουκρανούς συνεχίζουν να προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή της Zaporozhye αλλά έχουν αποτύχει
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προμήθευσε την Ουκρανία με 5 εκατομμύρια δόσεις ιωδίου λόγω κινδύνου καταστροφής του πυρηνικού εργοστασίου δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξή του στη συντακτική ένωση Redaktionsnetzwerk Deutschland  (RND), που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 4/10.
«Έχουμε ήδη καταφέρει να παραδώσουμε 5 εκατομμύρια δόσεις ιωδίου στην Ουκρανία για ανθρώπους που κινδυνεύουν με εξαφάνιση επειδή ζουν κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς», είπε ο Λέναρτσιτς.
Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye (ZNPP), που βρίσκεται στο Energodar, είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη ενώ πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Η επικράτειά της έχει γίνει επανειλημμένα στόχος χτυπημάτων με τις δύο πλευρές (Ρωσία - Ουκρανία) να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τον σταθμό επισκέφθηκε μια αποστολή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της, Ραφαέλ Γκρόσι.
Μετά την αποχώρηση της αποστολής από τον σταθμό, δύο υπάλληλοι του πρακτορείου παρέμειναν σε αυτόν ως παρατηρητές.
Αργότερα, ο ΔΟΑΕ δημοσίευσε μια έκθεση που ζητούσε τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από το ZNPP για την πρόληψη ατυχημάτων λόγω εχθροπραξιών.
 

Όπως μετέδιδε το bankingnews: 

Δεκάδες ομάδες επίθεσης από ουκρανούς συνεχίζουν να προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή της Zaporozhye αλλά έχουν αποτύχει.
«Συνεχίζουν να έρχονται σε μικρές ομάδες αλλά έχουν υποστεί μεγάλα πλήγματα.
Στην πραγματικότητα, οι ενέργειές τους είναι δύσκολο να κατανοηθούν: προχωρούν νομίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους δει.
Αλλά σίγουρα με τα νέα συστήματα τους ανακαλύπτουν και τους εξολοθρεύουν.
Το καθεστώς Zelensky αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες και κανείς δεν μετράει πλέον τον αριθμό των θυμάτων.
Υπάρχουν δεκάδες ομάδες επίθεσης, ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης παντού, σε δασώδεις περιοχές, που είτε έχουν σκοτωθεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.
Η περιοχή της Zaporozhye προστατεύεται καλά από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν έμπειρούς στρατιώτες για να πολεμήσουν πρώτα και να προσδιορίζουν τις θέσεις των μονάδων πυροβολικού, άμυνας και πληροφοριών της Ρωσίας.
Στη συνέχεια έρχονται ομάδες επίθεσης που αποτελούνται από δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ξένους μισθοφόρους και ανθρώπους που είναι καλοί στα όπλα και τις στρατιωτικές τακτικές. Διεξάγονται πολλά κύματα επιθέσεων για να σπάσουν τις άμυνες, αλλά όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει…

Rogov (Ρωσία): Δεκάδες ομάδες Ουκρανών προσπαθούν να διεισδύσουν στη Zaporizhia

Την θέση πως δεκάδες ομάδες Ουκρανών στρατιωτών και σαμποτέρ προσπαθούν να διεισδύσουν στη Zaporizhia αλλά εξολοθρεύονται διατύπωσε νωρίτερα και ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».
«Έρχονται συνεχώς σε μικρές ομάδες και οι δυνάμεις μας τους χτυπούν με μεγάλη δύναμη πυρός.
Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι κάνουν.
Προχωρούν νομίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους δει.
Αλλά τους βλέπουν και τους σκοτώνουν.
Το καθεστώς Zelensky είναι αντιμέτωπο με τεράστιες απώλειες.
Κανείς δεν τις μετρά.
Υπάρχουν δεκάδες ομάδες επίθεσης, ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης παντού, σε δασώδεις περιοχές και σε χωράφια, που είτε έχουν εξαλειφθεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.
Συνεχίζουν να προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή, αλλά εξουδετερώνονται.
Οι μονάδες πληροφοριών και πυροβολικού κάνουν καλή δουλειά» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rogov.

Καλά προστατευμένη η Zaporizhia

Όπως είπε ο Rogov η Zaporizhia είναι καλά προστατευμένη παρά τις προσπάθειες των Ουκρανών.
«Πρώτα, στέλνουν τα μηχανοκίνητα στρατεύματα με τα κανόνια.
Προσδιορίζουν τις θέσεις των μονάδων πυροβολικού, άμυνας και πληροφοριών μας.
Στη συνέχεια έρχονται ομάδες επίθεσης που αποτελούνται από δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ξένους μισθοφόρους και ανθρώπους που είναι καλοί στα όπλα και τις στρατιωτικές υποθέσεις
Διεξάγονται πολλά κύματα επιθέσεων για να σπάσουν τις άμυνες, αλλά όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν μέχρι στιγμής καταπολεμηθεί, αν και δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται στην άλλη πλευρά» τόνισε ο Rogov.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης