Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόβλεψη από το ECMWF: Νοέμβριος και Δεκέμβριος θα είναι δύσκολοι και πολύ ψυχροί μήνες στην ΕΕ

Νέα πρόβλεψη από το ECMWF: Νοέμβριος και Δεκέμβριος θα είναι δύσκολοι και πολύ ψυχροί μήνες στην ΕΕ
Οι πρόσφατοι τυφώνες στον Ατλαντικό θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιο ήπιο, υγρό και θυελλώδες καιρό βραχυπρόθεσμα
Οι πρώτες ενδείξεις για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κάνουν λόγο για μια περίοδο υψηλής πίεσης πάνω από τη δυτική Ευρώπη, η οποία είναι πιθανό να φέρει μαζί της ψυχρότερα φαινόμενα και λιγότερους ανέμους και βροχοπτώσεις, μειώνοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Αυτή είναι η νέα πρόβλεψη Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Καιρικών Προβλέψεων (ECMWF), δηλαδή την ευρωπαϊκή υπηρεσία πρόγνωσης καιρού, όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του, Florence Rabier.

Περιττό να πούμε ότι η πρόβλεψη - η οποία βασίζεται σε δεδομένα από το ECMWF και πολλά άλλα συστήματα πρόβλεψης καιρού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας - αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους Ευρωπαίους πολιτικούς, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά λόγω των τεράστιων περικοπών στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και να μετριάσουν την οργή και την αγανάκτηση του κοινού για τον επερχόμενο παγωμένο χειμώνα, όπου η Ευρώπη έχει υποσχεθεί με κάποιο τρόπο να μειώσει τη ζήτηση έως και 20%.

Η Rabier δήλωσε ότι οι πρόσφατοι τυφώνες στον Ατλαντικό θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιο ήπιο, υγρό και θυελλώδες καιρό βραχυπρόθεσμα.
Όμως ο ψυχρότερος καιρός αργότερα μέσα στο έτος θα ήταν σύμφωνος με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που είναι γνωστές ως La Niña, ένα καιρικό πρότυπο που προέρχεται από την ψύξη της επιφάνειας του Ειρηνικού Ωκεανού, το οποίο οδηγεί σε αλλαγές στα πρότυπα ανέμων και βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης