Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέκα νεκροί και 18 αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στα ινδικά Ιμαλάια: Ανάμεσα τους η Savita Kanswal

Δέκα νεκροί και 18 αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στα ινδικά Ιμαλάια: Ανάμεσα τους η Savita Kanswal
Τα πλάνα της αστυνομίας δείχνουν αρκετούς διασωθέντες ορειβάτες να φτάνουν στην πόλη και να περπατούν χωρίς βοήθεια ενώ συνοδεύονται από αστυνομικούς

Δέκα άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί μετά από χιονοστιβάδα που έπληξε ορειβάτες στα Ινδικά Ιμαλάια, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη, ενώ άλλα 18 μέλη της αποστολής εξακολουθούν να αγνοούνται.
Αρκετές δεκάδες ασκούμενοι στην αναρρίχηση χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα το πρωινό της Τρίτης κοντά στην κορυφή του όρους Draupadi ka Danda-II στη βόρεια πολιτεία Uttarakhand.
Η ινδική Πολεμική Αεροπορία και η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών βοηθούσαν στις προσπάθειες διάσωσης προτού η έντονη χιονόπτωση και οι βροχοπτώσεις τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την έρευνα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Οι ομάδες διάσωσης έχουν περισυλλέξει 10 πτώματα», ανέφερε στο Twitter η αστυνομική δύναμη της πολιτείας Ουταραχάντ μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων το πρωί.
Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από το σημείο της χιονοστιβάδας, περίπου 4.900 μέτρα (16.000 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και η αστυνομία είπε ότι πέντε νοσηλεύονται σε περιφερειακό νοσοκομείο στο Ουταρκάσι.
Τα πλάνα της αστυνομίας δείχνουν αρκετούς διασωθέντες ορειβάτες να φτάνουν στην πόλη και να περπατούν χωρίς βοήθεια ενώ συνοδεύονται από αστυνομικούς.
Ο επικεφαλής υπουργός της Ουταραχάντ Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η γνωστή ορειβάτης Σαβίτα Κάνσβαλ, η οποία είχε φτάσει στο Έβερεστ νωρίτερα φέτος, ήταν μεταξύ των νεκρών.
Η Kanswal ήταν εκπαιδευτής στην αποστολή και είχε τιμηθεί από την αναρριχητική κοινότητα για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του κόσμου και της κοντινής Makulu σε μόλις 16 ημέρες – ένα ρεκόρ γυναικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης