Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αύξηση 7,8% στις αγοραπωλησίες κατοικιών τον Αύγουστο - Σε υψηλό 10 ετών οι τιμές στα 2.011 ευρώ ανά τ.μ

Ισπανία:  Αύξηση 7,8% στις αγοραπωλησίες κατοικιών τον Αύγουστο - Σε υψηλό 10 ετών οι τιμές στα 2.011 ευρώ ανά τ.μ
Ο αριθμός των αγοραπωλησιών κατοικιών τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 7,8% σε σχέση με πέρυσι
Η μέση ζητούμενη τιμή για μια ισπανική κατοικία αυξήθηκε στα 2.011 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2012, καθώς οι αγοραστές προσπαθούν να κάνουν αγορές προτού καταγραφεί νέα αύξηση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.
Ο αριθμός των αγοραπωλησιών κατοικιών τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 7,8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των στεγαστικών δανείων για αγορές κατοικίας αυξήθηκε 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε ξεχωριστή ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου Συμβολαιογράφων σήμερα.

Οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 6,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο ιστότοπος ακινήτων Fotocasa.
«Έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια από τότε που είδαμε τόσο μεγάλες αυξήσεις από έτος σε έτος» δήλωσε η υπεύθυνη των ερευνών στη Fotocasa, Μ.Μatos: «Αυτή είναι η αντανάκλαση μιας ολοένα και πιο περιορισμένης προσφοράς και μιας ισχυρής ζήτησης για άμεση αγορά που προσπαθεί να αποφύγει μια απότομη αύξηση των επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης