Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio (Bridgewater): Τα 3 στοιχεία που θα φέρουν στον κόσμο την τέλεια καταιγίδα - Ηθικός αυτουργός η Fed

Dalio (Bridgewater): Τα 3 στοιχεία που θα φέρουν στον κόσμο την τέλεια καταιγίδα - Ηθικός αυτουργός η Fed
Επιτόκια άνω του 4,5% θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση
Ο Ray Dalio, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που οδήγησε την Bridgewater Associates στη ελίτ των hedge funds, προειδοποιεί: Η Fed δημιουργεί την "τέλεια καταιγίδα" όσο αυξάνει τα επιτόκια.
Ο Dalio, ο οποίος παρέδωσε τον έλεγχο της εταιρείας αξίας 150 δισ. δολαρίων σε μια νέα γενιά επενδυτών αυτόν τον μήνα, δήλωσε ότι τα κυβερνητικά προγράμματα τόνωσης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησαν μια φούσκα.
Η εσωτερική ένταση στον αμερικανικό πληθυσμό που προκαλείται από "αγεφύρωτες διαφορές" και ένα χάσμα πλούτου, ε συνδυασμό με τις διεθνείς συγκρούσεις, συμβάλλουν στην τέλεια καταιγίδα, είπε.

Ηθικός αυτουργός η Fed

"Η Fed και η αμερικανική κυβέρνηση μαζί έδωσαν τεράστιες ποσότητες χρέους και πιστώσεων και δημιούργησαν μια φούσκα.
Τώρα βάζουν φρένο. Έτσι, τώρα θα δημιουργήσουμε μια γιγαντιαία κούρσα προς τα πίσω", δήλωσε ο Dalio στο Οικονομικό Φόρουμ του Greenwich.
Για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ο Dalio δήλωσε ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
"Και θα υπάρξει πραγματικός πόνος, φυσικά", πρόσθεσε.
Επιτόκια άνω του 4,5% θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, είπε.
"Δεν ξέρω αν αυτό είναι το 4,5% ή αν η οικονομία δεν θα μπορούσε να αντέξει επιτόκιο πολύ υψηλότερο από αυτό πριν γίνει αρνητικό".
Την περασμένη εβδομάδα, η Bridgewater ανακοίνωσε ότι ο Dalio παρέδωσε τον έλεγχο της εταιρείας hedge fund ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια νέα γενιά, αν και ο ίδιος παραμένει ουσιαστικός ιδιοκτήτης της.
Ο 73χρονος επενδυτής θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Bridgewater και θα καθοδηγεί τους επικεφαλής των επενδύσεων της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης