Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βολές» από Zakharova: Οι αμερικανικές πλατφόρμες έχουν γίνει εδώ και καιρό όπλα μαζικής καταστροφής της συνείδησης

«Βολές» από Zakharova: Οι αμερικανικές πλατφόρμες έχουν γίνει εδώ και καιρό όπλα μαζικής καταστροφής της συνείδησης
Λογοκρισία μόνο για τους Ρώσους καταγγέλλει η Zakharova 
Σχετικά Άρθρα
Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει μέρος υβριδικών πολέμων και οι αμερικανικές πλατφόρμες είναι από καιρό όπλο μαζικής καταστροφής της συνείδησης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Zakharova στο ραδιόφωνο του Sputnik.
Η διπλωμάτης μίλησε για την αποτυχία του Facebook.
Την περασμένη νύχτα, πολλοί ακτιβιστές μέσων ενημέρωσης και bloggers έχουν σχεδόν μηδενίσει τον αριθμό των συνδρομητών.
Έτσι, αντί για 500 χιλιάδες οπαδούς, η επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε περίπου 9 χιλιάδες πλέον.
«Ο κυβερνοχώρος και το περιβάλλον πληροφοριών έχουν γίνει επίσης μέρος αυτών των υβριδικών πολέμων, ίσως και ένας από τους πιο σημαντικούς.
Επιρροή στην κοινή γνώμη, σχηματισμός ανθρώπων σύμφωνα με ομάδες, συμφέροντα και υποστήριξη.
Σε αυτή την περίπτωση, οι μεταμορφώσεις που παρατηρήσαμε με αμερικανικές πλατφόρμες, μιλάμε ότι συζητήθηκαν για πολύ καιρό, για πολλά χρόνια θέταμε το ερώτημα ενώπιον διεθνών οργανισμών, ενώπιον των ίδιων των πλατφορμών, ενώπιον του κοινού, ότι αυτά δεν είναι πλέον νέα μέσα, αυτό είναι ένα νέο όπλο μαζικής καταστροφής της συνείδησης.
Αυτό δεν είναι καν διπλά μέτρα και μέτρα, είναι τρομερός διαχωρισμός», είπε Zakharova.
Θυμήθηκε την πρόσφατη κατάσταση όταν μια από τις ψηφιακές πλατφόρμες μπλόκαρε τον Αμερικανό καλλιτέχνη και δημόσιο πρόσωπο Kanye West.
Σημειώνεται ότι σε μία από τις δηλώσεις του φάνηκαν στοιχεία εθνικισμού.


Λογοκρισία μόνο για τους Ρώσους

"Το θέμα μου είναι ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, αυτό που συμβαίνει στις ίδιες πλατφόρμες σε σχέση με άλλες εθνικότητες δεν έχει προκαλέσει ποτέ καμία ανησυχία στους αμερικανικούς γίγαντες του Διαδικτύου, για να μην αναφέρουμε το μπλοκάρισμα.
Το μόνο πράγμα στο οποίο αντέδρασαν ήταν αυτό χρήση της λέξης "khokhol" - μια παραδοσιακή λέξη, μια λογοτεχνική, που δεν υπήρξε ποτέ κατάρα ή ταπείνωση της προσωπικότητας κάποιου ή της αξιοπρέπειας κάποιου. 
Την ίδια στιγμή, τα αμερικανικά δίκτυα δεν καταδίκασαν ποτέ τις υποτιμητικές εκφράσεις που έχουν προκύψει στον σύγχρονο ουκρανικό λόγο, ζητώντας τη δολοφονία Ρώσων.
«Όχι μόνο δεν μπλόκαραν κάποιον ποτέ γι' αυτό, δεν θεώρησαν ποτέ απαραίτητο να εναρμονίσουν την κατάσταση για να μην αναζωπυρωθούν αυτά τα εθνικιστικά συναισθήματα στους ανθρώπους», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης